Kalliorinne

Kalliorinne on kodinomainen kuusipaikkainen sijaishuollon yksikkö, jossa asuu eri-ikäisiä lapsia ja nuoria.

Lasten kanssa työskentelee 7 ohjaajaa, 0,5 sosiaalityöntekijä ja lähijohtaja. Työryhmä muodostuu sosiaalialan, terveydenhuollon ja kasvatusalan ammattilaisista.

Arki Kalliorinteessä

Kalliorinne sijaitsee muutaman kilometrin päästä Turun keskustasta, aivan Perhekuntoutuskeskus Lausteen vieressä vuonna 2020 valmistuneessa rakennuksessa.

Kalliorinteessä jokaisella lapsella on oma huone, joista löytyy myös oma wc- ja suihkutila. Lapset saavat vaikuttaa niin oman huoneensa kuin yhteisten tilojen sisustukseen. Olohuoneen jatkeena olevalla terassilla voidaan grillailla niin kesällä kuin talvella ja leikkipihalla ja trampalla voi viettää aikaa. Lisäksi lasten käytettävissä on hienot saunatilat sekä poreamme.

Arki on Kalliorinteessä kodinomaista, kuntouttavaa ja terapeuttista. Koulunkäynti rytmittää lasten arkea. Kalliorinteen nuoret käyvät koulua Turun kaupungin lähikouluissa, joiden opettajien kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Nuorten kanssa mietitään yhdessä tulevaisuutta ja luodaan tavoitteita, etsitään vahvuuksia ja autetaan läksyissä.

Koulun jälkeen voi käydä pelailemassa erilaisia pelejä Satulavuoren koulun liikuntasalissa tai kuntosalilla. Lasten arkeen pyritään saamaan liikuntaa ja muita aktiviteetteja. Jokaisella lapsella on mahdollisuus omaan harrastukseen.

Kalliorinteen sijainti Turun keskustan läheisyydessä takaa laajat harrastusmahdollisuudet. Lasta tuetaan löytämään omia vahvuuksiaan harrastusten kautta ja jos omaa harrastusta ei vielä ole, kannustetaan sen etsimiseen. Perhekuntoutuskeskus Lausteen omaa meren rannalla sijaitsevaa vapaa-ajanviettopaikkaa Kultalaa hyödynnetään arjessa ympäri vuoden ja kesällä leireillen.

Nuoren ystävyyssuhteita tuetaan ja ystävät saavat käydä vierailemassa Kalliorinteessä.