Perhekuntoutuskeskus Lauste

Perhekuntoutuskeskus Lauste on yksityinen, voittoa tavoittelematon lastensuojelupalveluiden asiantuntija. Meillä työskentelee yli 200 lastensuojelun, erityisopetuksen ja perhekuntoutuksen ammattilaista, jotka päivittävät jatkuvasti osaamistaan ja hyödyntävät alan uusia innovaatioita. Toimintamme ohjenuorana on lapsen hyvinvointi.

Erityisosaamiseemme kuuluvat sekä erilaiset yksilölliset sijaishuollon palvelut ja erityinen huolenpito, perhekuntoutus ja avopalvelut. Turussa ja Uudessakaupungissa sijaitsevissa tiloissamme on noin 70 asiakaspaikkaa lapsille ja nuorille sekä 25 asiakaspaikkaa perheille.

Annamme laadukasta peruskouluopetusta, autamme itsenäistyviä nuoria heidän oman polkunsa ensi askeleilla ja tarjoamme monipuolista apua intensiivistä tukea tarvitseville perheille. Kattavat terapia- ja lääkäripalvelut ovat Lausteella aina lähellä.

Kehitämme koko ajan palvelujamme, työtapojamme ja osaamistamme yhteistyössä asiakkaiden, kouluttajien ja muiden palveluntuottajien kanssa. Olemme tehneet keväällä 2023 kumppanuussopimuksen Aamos Kuntoutus- ja terapiapalveluiden kanssa. Kumppanuus laajentaa avopalvelujamme ja pystymme tarjoamaan erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille ja heidän perheilleen entistä vaikuttavampaa ja ennaltaehkäisevää palvelua. Lisäksi tavoitteenamme on kehittää uusia innovaatioita.

Lisätietoa Aamos Kuntoutus- ja terapiapalveluista.

Osaamisemme lastensuojelun asiantuntijana on myös muiden käytettävissä sopimuksen mukaan. Kunta-asiakkaalle olemme kokenut, neuvotteleva ja luotettava yhteistyökumppani.

Ennen kaikkea me olemme lapsen edun vankkumaton puolustaja.

Olemme lastensuojelun edelläkävijä

Lapsen etu on olla osa turvallista ja pysyvää yhteisöä. Lausteella tuota etua puolustetaan jokaisen lapsen kohdalla. Olemme lastensuojelun edelläkävijä – jatkuvasti kehittyvillä palveluillamme saamme aikaan enemmän lasten ja perheiden kuntoutuksessa.

Tärkein tehtävämme on olla perheiden tukena lasten kuntoutuksessa. Siinä meitä auttavat yli sadan vuoden kokemus, asiantunteva henkilökunta ja uusimmat palveluinnovaatiot.

Toimitilamme Turussa ja Uudessakaupungissa tarjoavat lapsille ja perheille rauhallisen ympäristön arjen ongelmatilanteiden kohtaamiseen. Lausteella tehdään yhdessä töitä paremman tulevaisuuden eteen. Siihen tarvitaan paitsi tietoa ja taitoa, myös tahtoa auttaa.

Meillä lapsen tulevaisuus on varmoissa käsissä.