Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.lauste.fi ja on laadittu 14.1.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että viranomaisten ja viranomaisiin rinnastettavien toimijoiden verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Perhekuntoutuskeskus Lausteen verkkosivusto vastaa WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) 2.1.:ssä esitettyjen vaatimusten tasoa AA. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Ei-saavutettava sisältö

Tällä hetkellä sivuston saavutettavuudessa on puutteita seuraavilla osa-alueilla:

Sivustolla on liitteinä vanhoja pdf-dokumentteja. Osaa PDF-dokumenteista ei ole tehty saavutettavia menetelmiä käyttäen. Kun sivustolle liitetään uusia PDF -dokumentteja, niiden saavutettavuus varmistetaan.

Sivustolta ohjataan lauste.fi -sivuston ulkopuolisille sivustoille. Perhekuntoutuskeskus Lauste ei vastaa näiden sivustojen saavutettavuudesta.

Sovellettava lainsäädäntö ei koske seuraavia sisältöjä

Seuraava sisältö ja/tai toiminnot eivät ole saavutettavia, koska sovellettava lainsäädäntö (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019) ei kata niitä:

Ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa, vaikka sitä ei olisi tekstitetty tai kuvatulkattu. Kaikki uusi sisältö tehdään saavutettavaksi.

Sivustolla on ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin.

Anna palautetta palvelun saavutettavuudesta

Jotta voimme edelleen parantaa sivuston saavutettavuutta, otamme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia sähköpostilla osoitteeseen viestintä@lauste.fi. Voit antaa palautetta myös soittamalla 050 438 3235. Vastaamme palautteeseen 14 vuorokauden sisällä.

Valvontaviranomainen

Jos et ole tyytyväinen Lausteelta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan 14 vuorokauden aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon . Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
sähköposti saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000