Sijaishuolto

Sijaishuollon palvelumme on tarkoitettu eri ikäisille lapsille, joiden kuntouttaminen edellyttää sekä vaativia palveluratkaisuja että monipuolista hoito- ja kasvatusalan osaamista.

Suunnittelemme lapsen kasvatuksen ja hoidon yhdessä hänen perheensä, sijoituksesta vastaavan sosiaalityöntekijän ja moniammatillisen työryhmämme voimin. Kannustamme lasta esittämään toiveita ja asettamaan tavoitteita oman kuntoutuksensa suhteen ja pohtimaan keinoja niiden toteutumiseksi.

Käytössä ovat psykiatrian erikoislääkärin ja psykologin palvelut, toimintaterapia sekä lukuisat muut lapsen tarpeita vastaavat vaihtoehdot. Kaikki Lausteelle sijoitetut lapset pääsevät omaan kouluumme, jonka henkilökunta koostuu erityisopetuksen asiantuntijoista.

Sijaishuollon asuinyksiköistämme kahdeksan sijaitsee Turussa ja kaksi Uudessakaupungissa. Turussa jokaisessa yksikössä on tilaa seitsemälle lapselle, ja Uudessakaupungin molemmissa yksiköissä 5 lapselle.

Turvallinen ympäristö, aikuisen läsnäolo ja osaava ohjaus arjen tilanteissa ovat parhaat mahdolliset lähtökohdat kuntoutumiselle.