Tukiperhetoiminta

Ryhdy tukiperheeksi!

Tukiperheenä autat lasta tarvittaessa. Lapsi viettää tukiperheen kanssa usein yhden viikonlopun kuukaudesta tai joskus lomiakin, mutta asuu muuten omassa kodissaan.

Perhekuntoutuskeskus Lauste valmentaa uusia tukiperheitä sekä tarjoaa tukea tukiperheprosessin onnistumiseksi. Meillä työskentelee yli 200 lastensuojelun, kasvatuksen, mielenterveyden, terapian ja perhekuntoutuksen ammattilaisista, joiden osaaminen ja kokemus ovat käytettävissä myös tukiperheiden tukemiseen.

Toivomme tukiperheiltä

Tukiperheenä toimivan perheen oman elämäntilanteen tulee olla vakaa ja perheen kodin turvallinen lapsille. Perheellä tulee olla aikaa, tilaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia tuettavasta lapsesta säännöllisesti.

Tukiperheenä toimiminen edellyttää ennakkovalmennukseen osallistumista ennen tukiperhetoiminnan aloittamista. Valmennamme tukiperheet 16 h mittaisella tukiperhevalmennuksella. Valmennus pitää sisällään perhekohtaista työskentelyä sekä ryhmämuotoisia tapaamisia. Ryhmämuotoiset tapaamiset toteutetaan Teams-ohjelman välityksellä.

Tarjoamme tukiperheille

  • valmennuksen ja täydennyskoulutusta
  • oman sosiaalityöntekijän ja perhehoidon ohjaajan tuen
  • hoitopalkkion ja kulukorvauksen
  • ympärivuorokautisen puhelinpäivystyksen
  • vertaistuen mahdollisuuden ja virkistystoimintaa

Näin ryhdyt tukiperheeksi

1.     Ota yhteyttä perhehoidon yksikköön ja kysy lisää tukiperhevanhempana toimimisesta.

2.     Yhteinen arviointi tukiperheenä toimisen edellytyksistä tapahtuu tukiperhevalmennuksen aikana ja sitä edeltävissä perheen tapaamisissa.

3.     Hyväksytysti suoritetun valmennuksen jälkeen perhe voi toimia tukiperheenä.

Täytä yhteydenottolomake

Alla olevalla lomakkeella voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Halutessasi voit myös soittaa perhehoidon yksikköön. Kun lähetät lomakkeen, yksikkömme työntekijä on sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Ilmoittaudu tukiperheeksi

Nimi