Palvelukeskus Telakka ohjaa ja tukee 16–25-vuotiaita opiskelussa, työ- ja elämäntaidoissa

Palvelukeskus Telakka tarjoaa yksilöllistä opiskelun tukea ja työ- ja elämäntaitovalmennusta 16–25-vuotiaille sijais- tai jälkihuollossa oleville nuorille Varsinais-Suomessa.

Palvelukeskus Telakan palvelu rakentuu nuoren yksilöllisten tarpeiden ympärille. Palvelun tavoitteena on tukea nuorta peruskoulun suorittamisessa, oman opintopolun löytämisessä, työelämään sijoittumisessa sekä yleensä itsenäiseen elämään siirtymisessä.

Työkokeilusta nuori saa oikeaa työkokemusta

Yksilöllisen valmennuksen lisäksi Palvelukeskus Telakka tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia joko Telakan omassa Café Pakka -kahvilassa tai kiinteistönhuollossa. Jos nuorta kiinnostaa jokin toinen toimiala, hän saa ohjausta ja tukea työkokeilupaikan löytämiseen johonkin paikalliseen yritykseen.

Koulutuskokeilu opintopolun löytämiseen

Nuori saa tarvitessaan mahdollisuuden kokeilla haluamaansa alan koulutusta Rasekossa tai Taos:issa. Palvelukeskus Telakan ohjaajat tukevat nuorta koulutuskokeilussa, jotta hän pääsee suorittamaan koko tutkinnon tai sen osan.

Palvelukeskus Telakalla nuori osallistuu myös ryhmätoimintaan, jossa hän saa elämäntaitovalmennusta ja vertaistukea. Lisäksi nuorella on mahdollisuus kouluttautua kokemusasiantuntijaksi ja toimia siinä roolissa Palvelukeskus Telakan toiminnoissa.

Nuoria ohjaa ja tukee kaksi ohjaajaa sekä kaksi työvalmentajaa.

Tutustu lisää Palvelukeskus Telakkaan ja ota yhteyttä ohjaajiin

Lue myös nämä

Tutkimus lastensuojelun kokemuskumppanuuden vaikutuksista

Vertaistuki tuo henkisen voimavaran lisäksi merkittäviä kustannussäästöjä Tuore tutkimus osoittaa kokemuskumppanuuden merkittävät hyödyt lastensuojelussa. Koulutettujen kokemuskumppanien tarjoama vertaistuki asiakasvanhemmille voi vähentää perheen ulkopuolisia sijoituksia, lyhentää palveluprosesseja ja tuoda merkittäviä kustannussäästöjä. Kokemuskumppanuuden myötä vanhempien jaksaminen paranee, mikä heijastuu positiivisesti koko perheeseen. Toimintamalli tarjoaa inhimillistä ja taloudellisesti tehokasta tukea perheiden hyvinvointiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) syksyllä

Kehorauha on koulurauhaa – Jokaisen aikuisen rooli tärkeä lapsen kehorauhan tukemisessa ja kiusaamisen ehkäisyssä

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus kehorauhaan ja turvalliseen kehosuhteeseen niin koulussa, kotona kuin vapaa-ajallakin. Lapsen arvokas keho -hankkeen ja Sydänliiton Neuvokas perheen #Kehorauhanturvaajat-kampanjan tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi kasvurauhan. Eikä yksikään lapsi tulisi kiusatuksi kokonsa tai ulkonäkönsä vuoksi. Jo 34. kertaa julistettavalla valtakunnallisella Koulurauhalla pyritään ehkäisemään kiusaamista ja yksin jäämistä kouluyhteisössä. Koulurauhan lisäksi jokaisella

Lauste SuomiAreenassa: Katso tallenne keskustelusta

Perhekuntoutuskeskus Lauste oli mukana kesän 2024 SuomiAreenan paneelikeskustelussa, joka pohjautui Onnettomuustutkintakeskuksen hiljattain julkaisemaan teematutkintaan alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisista huumekuolemista. Lauste osallistui tutkintaan palveluntuottajan näkökulmasta. Onnettomuustutkintakeskus antoi tutkinnan perusteella kahdeksan suositusta, joiden tavoitteena on nuorten huumekuolemien ennaltaehkäisy. Suositukset painottavat palvelujärjestelmän kehittämistä niin, että nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut muodostavat toimivan ja yhteensovitetun kokonaisuuden. Perhekuntoutuskeskus Lauste on viimeisen