Töissä Lausteella

Meillä työskentelee yli 200 eri alojen ammattilaista 34 eri tehtävänimikkeellä. Näin isoon joukkoon mahtuukin monia erilaisia työpolkuja ja uratarinoita. Samaan aikaan työvuoroissa voi olla vastavalmistuneita, kesätyöntekijöitä, vuosikymmeniä Lausteella eri tehtävissä työskennelleitä, välillä muualla työskennelleitä ja takaisin palanneita sekä monia muita. Kysyimme, mitä heille kuuluu?

 

Katja Niela

Lähijohtaja, Merilä

Miten töissä menee?

Valmistuin varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutiksi viime keväänä. Suomessa kyseisen suuntauksen terapeutteja on vain noin 50. Koen saaneeni Lausteelta ammatillisesti todella paljon.

Mikä tekee Lausteesta kivan työpaikan?

Mahdollisuuksien antaminen ja tukeminen ammatillisessa kehittymisessä sekä kouluttautumisessa. Kymmenen vuotta sitten pääsin mukaan perustamaan Uudessakaupungissa avattavaa Merilän perheyksikköä, jossa aloitin urani erityisperhetyöntekijänä. Lähijohtajan pestiä minulle tarjottiin 2,5 vuotta myöhemmin. Onneksi alkuepäröinnin jälkeen uskalsin tarttua haasteeseen, koska sillä samalla tiellä olen edelleen.

 

Jaana Konsteri

Henkilöstöasiantuntija

Miten töissä menee?

Olemme parhaillaan ottamassa käyttöön automaattista työvuorosuunnittelua. Työvuorolistojen suunnittelu nopeutuu merkittävästi ja tekoäly osaa huomioida työvuoroergonomian, työvuorojen tasapuolisuuden sekä ottaa huomioon työntekijöiden henkilökohtaiset toiveet tai sopimukset.

Mikä tekee Lausteesta kivan työpaikan?

Kun olen kaivannut uusia haasteita, Lauste on niitä tarjonnut minulle. Olen ollut Lausteella töissä nyt 18 vuotta. Aloitin ensin keikkalaisena ja kesätyöntekijänä, sitten toimin ohjaajana. Myöhemmin minut valittiin lähijohtajaksi ja sitä työtä tein 7 vuotta. Pitkästä työurastani Lausteella on todella paljon hyötyä henkilöstöasiantuntijana, koska tunnen organisaation hyvin ja tiedän kokemuksesta mitä sekä työntekijät ja lähijohtajat toivovat tai tarvitsevat.

 

Jaakob Ehre

Kouluohjaaja, erityisen huolenpidon yksikkö

Miten töissä menee?

Olen nyt ollut noin 4 kuukautta Lausteella töissä, päässyt mukaan porukkaan ja osallistunut koulutuksiin. HFR-koulutuksessa opeteltiin ennakoimaan ja hallitsemaan aggressiotilanteita ja DKT-koulutuksessa käytiin läpi Lausteen terapeuttista viitekehystä. Lausteella on selkeä linja ja se halutaan myös välittää työntekijöille.

Mikä tekee Lausteesta kivan työpaikan?

Minut on otettu persoonana hyvin vastaan. Vastaanotto on ollut lämminhenkinen, osaamistani arvostetaan kovasti ja siitä saa myös hyvää palautetta. Kilpailukykyinen palkka ja todella hyvät työntekijäedut tekevät Lausteesta kivan työpaikan, mutta kyllä reilu lähijohtaja ja hyvä tiimi saavat sopeutumaan työpaikkaan.