Perhekuntoutuskeskus Lauste aloittaa toiminnan Keski-Suomessa

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry käynnistää lastensuojelun perhehoitopalveluiden tarjoamisen Keski-Suomessa. Toiminnan palveluvastaavana aloittaa sosiaalityöntekijä Olli-Pekka Niskanen.

Varsinais-Suomessa 105 vuoden ajan toiminut Perhekuntoutuskeskus Lauste on yksityinen, voittoa tavoittelematon lastensuojelupalveluiden toimija. Perhekuntoutuskeskus Lausteella työskentelee noin 240 lastensuojelun, erityisopetuksen, perhekuntoutuksen sekä kuntoutus- ja terapiapalveluiden ammattilaista. Lauste tarjoaa perhehoidon palveluja tällä hetkellä Varsinais-Suomen lisäksi Uudellamaalla.

Puitesopimus Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa mahdollistaa Perhekuntoutuskeskus Lausteelle toimeksiantosuhteisen perhehoidon ja sen tuen tarjoamisen. Olli-Pekka Niskanen siirtyy Lausteelle Keski-Suomen hyvinvointialueen lastensuojelusta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että pääsemme tekemään yhteistyötä Keski-Suomen hyvinvointialueen sekä keskisuomalaisten perheiden ja lasten kanssa. Lauste on lastensuojelupalveluita kehittävä järjestö, jolla on pitkä ja vankka kokemus erilaisten perheiden kanssa toimimisesta. Perhehoito on tärkeä osa vaikuttavaa lastensuojelua, ja olemme mielellämme mukana sen kehittämisessä, sanoo Jussi Ketonen, Perhekuntoutuskeskus Lausteen johtaja.

Lausteen tavoitteena on tarjota Keski-Suomen hyvinvointialueelle monipuolisia ja vaikuttavia perhehoidon palveluja, jotka vastaavat sijoitettavien lasten tarpeisiin. Ensimmäinen valmennus tuleville sijaisperheille järjestetään tämän kevään aikana, ja uusia perheitä etsitään mukaan toimintaan.

 

Lue lisää perhehoidosta

Lisätiedot

Olli-Pekka Niskanen
Palveluvastaava, Keski-Suomen perhehoito
040 159 1239
olli-pekka.niskanen@lauste.fi
Jussi Ketonen, toiminnanjohtaja Perhekuntoutuskeskus Lausteella.
Juha Oksanen, palvelupäällikkö Perhekuntoutuskeskus Lausteella.
Juha Oksanen
Palvelujohtaja, avo- ja perhepalvelut
044 906 4015
juha.oksanen@lauste.fi

Katso tallenne: Toivoa ja turvaa perhehoidosta

Kuka näkee sut? -otsikolla nimetyssä tallenteessa pohditaan, minkälaisia haasteita perhehoitoarjessa voi ilmetä ja minkälaiset tuen muodot ovat tarpeellisia.

Keskustelijoina kaksi perhehoitajaa ja Perhekuntoutuskeskus Lausteen asiantuntija.

Tallenne YouTubessa

Lue myös nämä

Palvelukysynnän muutos vaatii toiminnan sopeuttamista

Perhekuntoutuskeskus Lauste on voittoa tavoittelematon lastensuojelualan järjestö. Sen tehtävänä on tukea lasten ja perheiden hyvinvointia, myös muuttuvassa toimintaympäristössä. Varsinais-Suomen alueella on tapahtunut viimeisen kuuden kuukauden aikana palvelukysynnän merkittävä väheneminen. Syksyn 2024 ja alkuvuoden 2025 aikana varsinkin laitosperhekuntoutuksen ja avopalveluiden kysyntä on laskenut, mikä on vaikuttanut suoraan toimintaamme. Palvelukysynnän muutos on näkynyt myös terveydenhuollon kuntoutus- ja

Tutkimus lastensuojelun kokemuskumppanuuden vaikutuksista

Vertaistuki tuo henkisen voimavaran lisäksi merkittäviä kustannussäästöjä Tuore tutkimus osoittaa kokemuskumppanuuden merkittävät hyödyt lastensuojelussa. Koulutettujen kokemuskumppanien tarjoama vertaistuki asiakasvanhemmille voi vähentää perheen ulkopuolisia sijoituksia, lyhentää palveluprosesseja ja tuoda merkittäviä kustannussäästöjä. Kokemuskumppanuuden myötä vanhempien jaksaminen paranee, mikä heijastuu positiivisesti koko perheeseen. Toimintamalli tarjoaa inhimillistä ja taloudellisesti tehokasta tukea perheiden hyvinvointiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) syksyllä

Kehorauha on koulurauhaa – Jokaisen aikuisen rooli tärkeä lapsen kehorauhan tukemisessa ja kiusaamisen ehkäisyssä

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus kehorauhaan ja turvalliseen kehosuhteeseen niin koulussa, kotona kuin vapaa-ajallakin. Lapsen arvokas keho -hankkeen ja Sydänliiton Neuvokas perheen #Kehorauhanturvaajat-kampanjan tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi kasvurauhan. Eikä yksikään lapsi tulisi kiusatuksi kokonsa tai ulkonäkönsä vuoksi. Jo 34. kertaa julistettavalla valtakunnallisella Koulurauhalla pyritään ehkäisemään kiusaamista ja yksin jäämistä kouluyhteisössä. Koulurauhan lisäksi jokaisella