Systeeminen työ lasten ja nuorten palveluissa -webinaari 28.10.

Tule kuuntelemaan ja kehittämään osaamistasi lasten ja perheiden kanssa työskentelystä sekä lisäämään ymmärrystäsi yhteistyön merkityksestä eri palveluiden kesken. Systeeminen työ lasten ja nuorten palveluissa -webinaarissa alan asiantuntijat johdattavat aiheeseen ja yhdessä keskustelemalla mukaan tuodaan monia näkökulmia.

Ilmoittaudu mukaan >

Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaan – systeemisestä työstä hyötyvät kaikki

Hierarkkisissa hallinnon rakenteissa muotoutuneet palvelujen rajat ovat usein asiakkaan tarpeiden näkökulmasta keinotekoisia ja pahimmillaan vaikuttavan työn esteitä. Miten lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja parantaa palveluiden vaikuttavuutta?

Tuomme lasten ja nuorten eri palveluiden asiantuntijoita yhteen keskustelemaan, miten palveluja pitäisi muuttaa ja mitä keinoja siihen on. Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluita yhteistyön mahdollisuuksista terveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä lastensuojelun avo- ja sijaishuollonpalveluiden välillä.

Seuraa webinaaria 28.10. klo 9–12. Mukaan pääset jo 8.45 testaamaan yhteyksien toimivuutta.

 

Webinaarin ohjelma:

Uusien toimintamallien rakentaminen ja yhteinen työ verkostoissa

KTT ja kouluttaja Timo Järvensivu

Systeeminen työ muuttaa lastensuojelua

Kehittämispäällikkö Laura Yliruka, THL

Verkostot ja asiakaskeskeisyys psykiatrian palveluissa

Psykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Kim Kronström, Turun yliopisto

Paneelikeskustelussa kokemuskumppani Saija Kivisalo, erityisopettaja Heidi Koli (Satulavuoren koulu), sijaishuollon palvelupäällikkö Jukka Sirtamo (Perhekuntoutuskeskus Lauste) ja johtava sosiaalityöntekijä Minna Rantalaiho (Turun kaupunki) mukana pohtimassa puheenvuorojen nostoja käytännön työn ja kokemusten näkökulmista.

Tilaisuuden juontaa kaikkien tuntema, karismaattinen Peter Nyman.

 

Ilmoittaudu mukaan >

 

Järjestämme webinaarin yhdessä Turun kaupungin kanssa. Systeeminen työ lasten ja nuorten palveluissa -webinaari on osa moniammatillisen työn koulutuskokonaisuutta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Koulutuksen tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden kanssa työskentelevien osaamista ja jaettua ymmärrystä yhteisen työn merkityksestä ja systeemisen työn mahdollisuuksista.

Lue myös nämä

Tutkimus lastensuojelun kokemuskumppanuuden vaikutuksista

Vertaistuki tuo henkisen voimavaran lisäksi merkittäviä kustannussäästöjä Tuore tutkimus osoittaa kokemuskumppanuuden merkittävät hyödyt lastensuojelussa. Koulutettujen kokemuskumppanien tarjoama vertaistuki asiakasvanhemmille voi vähentää perheen ulkopuolisia sijoituksia, lyhentää palveluprosesseja ja tuoda merkittäviä kustannussäästöjä. Kokemuskumppanuuden myötä vanhempien jaksaminen paranee, mikä heijastuu positiivisesti koko perheeseen. Toimintamalli tarjoaa inhimillistä ja taloudellisesti tehokasta tukea perheiden hyvinvointiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) syksyllä

Kehorauha on koulurauhaa – Jokaisen aikuisen rooli tärkeä lapsen kehorauhan tukemisessa ja kiusaamisen ehkäisyssä

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus kehorauhaan ja turvalliseen kehosuhteeseen niin koulussa, kotona kuin vapaa-ajallakin. Lapsen arvokas keho -hankkeen ja Sydänliiton Neuvokas perheen #Kehorauhanturvaajat-kampanjan tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi kasvurauhan. Eikä yksikään lapsi tulisi kiusatuksi kokonsa tai ulkonäkönsä vuoksi. Jo 34. kertaa julistettavalla valtakunnallisella Koulurauhalla pyritään ehkäisemään kiusaamista ja yksin jäämistä kouluyhteisössä. Koulurauhan lisäksi jokaisella

Lauste SuomiAreenassa: Katso tallenne keskustelusta

Perhekuntoutuskeskus Lauste oli mukana kesän 2024 SuomiAreenan paneelikeskustelussa, joka pohjautui Onnettomuustutkintakeskuksen hiljattain julkaisemaan teematutkintaan alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisista huumekuolemista. Lauste osallistui tutkintaan palveluntuottajan näkökulmasta. Onnettomuustutkintakeskus antoi tutkinnan perusteella kahdeksan suositusta, joiden tavoitteena on nuorten huumekuolemien ennaltaehkäisy. Suositukset painottavat palvelujärjestelmän kehittämistä niin, että nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut muodostavat toimivan ja yhteensovitetun kokonaisuuden. Perhekuntoutuskeskus Lauste on viimeisen