Asiakkaasta kumppaniksi -hanke sai jatkorahoituksen

STEA:n julkaiseman avustusehdotuksen mukaan Asiakkaasta kumppaniksi -hanke saa jatkorahoituksen vuosille 2023–2025. Avustus on myönnetty hankkeessa vuosina 2020–2022 tehdyn työn jatkokehittämiselle, tuloksellisuuden osoittamiselle, toiminnan vakiinnuttamiselle ja laajentamiselle. Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut ehdotuksen.

Tulossa: kokemusasiantuntijapalveluita tarjoava digialusta

Toiminnan tarkoituksena on yhä lastensuojeluperheiden vanhempien osallisuuden vahvistaminen, lastensuojelupalveluja läpikäyneiden vanhempien hyvinvoinnin lisääminen, lastensuojelun työntekijöiden ja vanhempien keskinäisen yhteistyön vahvistaminen ja lastensuojelupalvelujen kehittäminen vertaistuen ja kokemustiedon avulla.

Hankkeen tulevina vuosina tavoitteena on vakiinnuttaa kokemuskumppani-toiminta Varsinais-Suomen alueella. Haluamme lisätä lastensuojelun ammattilaisten tietoisuutta kokemusasiantuntijuudesta ja sen hyödyistä. Lisäksi kehitämme digitaalisia lastensuojelun kokemusasiantuntijapalveluita ja luomme digialustan, jonka avulla palvelut ovat helpommin ja laajemmin saatavilla.

Hyviä tuloksia jo nyt – tavoitteet myös korkealla

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa on koulutettu viimeisen kolmen vuoden aikana 52 kokemuskumppania, jotka ovat auttaneet noin 200 vertaistukitapaamisessa sekä osallistuneet noin 50 yhteiskehittämistilaisuuteen.

Tavoitteena seuraavalle kolmivuotiskaudelle on kouluttaa 45 uutta kokemuskumppania, mahdollistaa jopa 240 yksilöllistä vertaistukisuhdetta ja jatkaa yhteiskehittämisen mahdollistamista.

Lisätiedot:

Minttu Kallio
hankepäällikkö
Asiakkaasta kumppaniksi/Perhekuntoutuskeskus Lauste ry
040 769 7572
minttu.kallio@lauste.fi

Lue myös nämä

Hae Lausteelle hallintojohtajaksi

Haemme hallintojohtajaa tekemään kanssamme huomisen lastensuojelupalveluja! Hallintojohtajana vastaat Lausteen talouspalvelujen johtamisesta ja kehittämisestä. Organisaation taloushallinnon prosessit, liiketoiminnan kehittäminen ja toimintamallien parantaminen yhdessä muun johtoryhmän kanssa ovat työsi keskeisiä sisältöjä. Vastuualueeseesi kuuluvat myös IT-palvelut ja huollon tukipalvelut, joita johdat ja kehität toimialueiden vastuuhenkilöiden kanssa. Meillä on selkeä visio tulevaisuudesta ja uusi strategia työmme tukena. Työtä teemme yhdessä

Lisäämme tietoutta tuki- ja sijaisperheenä toimimisesta Uudellamaalla

Haluatko olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta? Sijais- tai tukiperheenä voit tarjota lapselle turvallisen kodin, hyviä hetkiä ja tärkeitä ihmissuhteita. Promokiertue starttaa Uudenmaan alueella, olemme kertomassa tukiperheenä ja sijaisvanhempina toimimisesta seuraavilla paikkakunnilla: 9.3. klo 10-15 Kauppakeskus Willa , Hyvinkää 13.4. klo 10-15 Kauppakeskus Myyrmanni, Vantaa 4.5. klo 10-15  Kauppakeskus Lippulaiva, Espoo 8.6.  klo 10-15 Kauppakeskus Kaari,

Varoitus Lausteen nimissä lähteneistä huijausviesteistä

Havaitsimme, että kahden työntekijämme sähköposteista on lähtenyt huijausviestejä heidän sähköpostissaan oleville yhteyshenkilöille. Pahoittelemme tunnuksien kalasteluviestistä aiheutuvaa haittaa. Vastaavia viestejä on paljon liikkeellä. Kalastelukampanjat tuottavat jatkuvasti tulosta rikollisille ja Kyberturvallisuuskeskuksen arvion mukaan noin sadan organisaation sähköpostitilejä on murrettu onnistuneesti lähikuukausien aikana. Turvapostiteemainen tietojenkalastelukampanjan toimii hyvänä esimerkkinä tietojenkalastelun ja huijausviestien kehittymisestä. Viestit saapuvat murretulta tunnukselta, eli väärennetyn