Asiakkaasta kumppaniksi -hanke sai jatkorahoituksen

STEA:n julkaiseman avustusehdotuksen mukaan Asiakkaasta kumppaniksi -hanke saa jatkorahoituksen vuosille 2023–2025. Avustus on myönnetty hankkeessa vuosina 2020–2022 tehdyn työn jatkokehittämiselle, tuloksellisuuden osoittamiselle, toiminnan vakiinnuttamiselle ja laajentamiselle. Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut ehdotuksen.

Tulossa: kokemusasiantuntijapalveluita tarjoava digialusta

Toiminnan tarkoituksena on yhä lastensuojeluperheiden vanhempien osallisuuden vahvistaminen, lastensuojelupalveluja läpikäyneiden vanhempien hyvinvoinnin lisääminen, lastensuojelun työntekijöiden ja vanhempien keskinäisen yhteistyön vahvistaminen ja lastensuojelupalvelujen kehittäminen vertaistuen ja kokemustiedon avulla.

Hankkeen tulevina vuosina tavoitteena on vakiinnuttaa kokemuskumppani-toiminta Varsinais-Suomen alueella. Haluamme lisätä lastensuojelun ammattilaisten tietoisuutta kokemusasiantuntijuudesta ja sen hyödyistä. Lisäksi kehitämme digitaalisia lastensuojelun kokemusasiantuntijapalveluita ja luomme digialustan, jonka avulla palvelut ovat helpommin ja laajemmin saatavilla.

Hyviä tuloksia jo nyt – tavoitteet myös korkealla

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa on koulutettu viimeisen kolmen vuoden aikana 52 kokemuskumppania, jotka ovat auttaneet noin 200 vertaistukitapaamisessa sekä osallistuneet noin 50 yhteiskehittämistilaisuuteen.

Tavoitteena seuraavalle kolmivuotiskaudelle on kouluttaa 45 uutta kokemuskumppania, mahdollistaa jopa 240 yksilöllistä vertaistukisuhdetta ja jatkaa yhteiskehittämisen mahdollistamista.

Lisätiedot:

Minttu Kallio
hankepäällikkö
Asiakkaasta kumppaniksi/Perhekuntoutuskeskus Lauste ry
040 769 7572
minttu.kallio@lauste.fi

Lue myös nämä

Tutkimus lastensuojelun kokemuskumppanuuden vaikutuksista

Vertaistuki tuo henkisen voimavaran lisäksi merkittäviä kustannussäästöjä Tuore tutkimus osoittaa kokemuskumppanuuden merkittävät hyödyt lastensuojelussa. Koulutettujen kokemuskumppanien tarjoama vertaistuki asiakasvanhemmille voi vähentää perheen ulkopuolisia sijoituksia, lyhentää palveluprosesseja ja tuoda merkittäviä kustannussäästöjä. Kokemuskumppanuuden myötä vanhempien jaksaminen paranee, mikä heijastuu positiivisesti koko perheeseen. Toimintamalli tarjoaa inhimillistä ja taloudellisesti tehokasta tukea perheiden hyvinvointiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) syksyllä

Kehorauha on koulurauhaa – Jokaisen aikuisen rooli tärkeä lapsen kehorauhan tukemisessa ja kiusaamisen ehkäisyssä

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus kehorauhaan ja turvalliseen kehosuhteeseen niin koulussa, kotona kuin vapaa-ajallakin. Lapsen arvokas keho -hankkeen ja Sydänliiton Neuvokas perheen #Kehorauhanturvaajat-kampanjan tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi kasvurauhan. Eikä yksikään lapsi tulisi kiusatuksi kokonsa tai ulkonäkönsä vuoksi. Jo 34. kertaa julistettavalla valtakunnallisella Koulurauhalla pyritään ehkäisemään kiusaamista ja yksin jäämistä kouluyhteisössä. Koulurauhan lisäksi jokaisella

Lauste SuomiAreenassa: Katso tallenne keskustelusta

Perhekuntoutuskeskus Lauste oli mukana kesän 2024 SuomiAreenan paneelikeskustelussa, joka pohjautui Onnettomuustutkintakeskuksen hiljattain julkaisemaan teematutkintaan alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisista huumekuolemista. Lauste osallistui tutkintaan palveluntuottajan näkökulmasta. Onnettomuustutkintakeskus antoi tutkinnan perusteella kahdeksan suositusta, joiden tavoitteena on nuorten huumekuolemien ennaltaehkäisy. Suositukset painottavat palvelujärjestelmän kehittämistä niin, että nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut muodostavat toimivan ja yhteensovitetun kokonaisuuden. Perhekuntoutuskeskus Lauste on viimeisen