Asiakkaasta kumppaniksi: Hämmästyksestä ymmärrykseen, ymmärryksestä oivallukseen

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa olemme ensimmäisinä yhteisinä työviikkoina hanketyöntekijä Minttu Kallion kanssa jäsentäneet todellisuuttamme ja sen pohjalta rakentaneet aihiot ensinnäkin lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneiden vanhempien koulutukselle, jonka tavoitteena on saada kokemusasiantuntijoita muun muassa lastensuojelun nykyisten vanhempien tueksi ja puolestapuhujaksi.

Jos innostuit koulutuksesta, tee testi tästä koulutuslinkistä!

Tervetuloa koulutuksen kehittämisiltapäivään!

Toiseksi tätä koulutuksen aihiota kehittämään olemme kutsuneet hankkeen yhteistyökaupunkien Turun, Kaarinan, Naantalin ja Salon lastensuojelutyöntekijöitä ja lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneitä vanhempia sekä lastensuojelupalveluissa tällä hetkellä olevia vanhempia yhteiseen kehittämisiltapäivään 11.6.2020 klo 12:00–15:30.

Jos haluat tulla kehittämään koulutusmallia kanssamme, ilmoittaudu tästä kehittämiskutsulinkistä! Kaikki on ihanan keskeneräistä. Ymmärrys on vasta muodostumassa ja sen hyväksyminen tuntuu kihelmöintinä sormenpäissä saakka.

Kaiken edellä mainitun ohella olemme rekrytoineet hankkeeseen kehittäjäkokemusasiantuntijaa työsuhteeseen ja olemme luoneet onnellisen ongelman; halusimme rekrytointihaastatteluun haastattelijakumppaniksemme kokemusasiantuntijan, mutta kaikki lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneet vanhemmat, joita pyysimme rekrytointihaastattelijoiksi päättivät hakea itse työpaikkaa ja ovat siis työpaikkahaastattelussa mukana, mutta pöydän toisella puolella. Oivallus tämäkin!

Tatu Moisio
hankepäällikkö
Asiakkaasta kumppaniksi -hanke
puh. 040 769 7572

Asiakkaasta kumppaniksi

Asiakkaasta kumppaniksi-hanke on kolmivuotinen (2020-2022) STEA-rahoitteinen kehittämishanke, joka toteutetaan laajassa yhteistyössä yllä olevien kumppanien kanssa. Hanketta koordinoi perhekuntoutuskeskus Lauste ry.

Lue myös nämä

Perhekuntoutuskeskus Lauste Suomen Innostavimpien työpaikkojen joukkoon

Perhekuntoutuskeskus Lausteella toteutettiin vuoden 2023 alussa Eezy Flown henkilöstötutkimus, jossa mitataan henkilöstön omistautuneisuutta, sitoutuneisuutta, johtamista ja organisaation suorituskykyä Eezy Flown kehittämän PeoplePower® -viitekehyksen avulla. Tutkimus koostaa kattavan nykytilan henkilöstökokemuksesta ja strategian toteutumisen edellytyksistä. Henkilöstöstämme 93,6 % vastasi tutkimukseen, joka sinänsä on hieno tulos ja voimme ajatella tuloksen kuvaavan laajasti henkilöstömme ajatuksista Perhekuntoutuskeskus Lausteesta. Tutkimustulosten perusteella

Asiakkaasta kumppaniksi -hanke sai jatkorahoituksen

STEA:n julkaiseman avustusehdotuksen mukaan Asiakkaasta kumppaniksi -hanke saa jatkorahoituksen vuosille 2023–2025. Avustus on myönnetty hankkeessa vuosina 2020–2022 tehdyn työn jatkokehittämiselle, tuloksellisuuden osoittamiselle, toiminnan vakiinnuttamiselle ja laajentamiselle. Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut ehdotuksen. Tulossa: kokemusasiantuntijapalveluita tarjoava digialusta Toiminnan tarkoituksena on yhä lastensuojeluperheiden vanhempien osallisuuden vahvistaminen, lastensuojelupalveluja läpikäyneiden vanhempien hyvinvoinnin lisääminen, lastensuojelun työntekijöiden ja vanhempien keskinäisen yhteistyön

Jussi Ketosesta Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n toiminnanjohtaja 1.1.2023

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n hallitus on 26.10.2022 on nimittänyt toiminnanjohtajakseen 1.1.2023 alkaen kasvatustieteen maisteri Jussi Ketosen. Nykyinen johtaja Kim Berglund siirtyy eläkkeelle 1.6.2023 ja toimii kevään 2023 ajan Lausteen hallituksen ja johtoryhmän neuvonantajana. Jussi Ketosella on pitkä ura lastensuojelun kehittämis- ja johtotehtävissä. Viimeiset 12 vuotta Ketonen on työskennellyt Perhekuntoutuskeskus Lausteen kehitysjohtajana. Lausteen hallituksen puheenjohtaja Petri Virtanen toteaa nimityksestä seuraavaa: — Ensinnäkin hallitus