Asiakkaasta kumppaniksi: hämmästyksestä ymmärrykseen, ymmärryksestä oivallukseen

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa olemme ensimmäisinä yhteisinä työviikkoina hanketyöntekijä Minttu Kallion kanssa jäsentäneet todellisuuttamme ja sen pohjalta rakentaneet aihiot ensinnäkin lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneiden vanhempien koulutukselle, jonka tavoitteena on saada kokemusasiantuntijoita muun muassa lastensuojelun nykyisten vanhempien tueksi ja puolestapuhujaksi.

Jos innostuit koulutuksesta, tee testi tästä koulutuslinkistä!

Tervetuloa koulutuksen kehittämisiltapäivään!

Toiseksi tätä koulutuksen aihiota kehittämään olemme kutsuneet hankkeen yhteistyökaupunkien Turun, Kaarinan, Naantalin ja Salon lastensuojelutyöntekijöitä ja lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneitä vanhempia sekä lastensuojelupalveluissa tällä hetkellä olevia vanhempia yhteiseen kehittämisiltapäivään 11.6.2020 klo 12:00–15:30.

Jos haluat tulla kehittämään koulutusmallia kanssamme, ilmoittaudu tästä kehittämiskutsulinkistä! Kaikki on ihanan keskeneräistä. Ymmärrys on vasta muodostumassa ja sen hyväksyminen tuntuu kihelmöintinä sormenpäissä saakka.

Kaiken edellä mainitun ohella olemme rekrytoineet hankkeeseen kehittäjäkokemusasiantuntijaa työsuhteeseen ja olemme luoneet onnellisen ongelman; halusimme rekrytointihaastatteluun haastattelijakumppaniksemme kokemusasiantuntijan, mutta kaikki lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneet vanhemmat, joita pyysimme rekrytointihaastattelijoiksi päättivät hakea itse työpaikkaa ja ovat siis työpaikkahaastattelussa mukana, mutta pöydän toisella puolella. Oivallus tämäkin!

Tatu Moisio
hankepäällikkö
Asiakkaasta kumppaniksi -hanke
puh. 040 769 7572

Asiakkaasta kumppaniksi

Asiakkaasta kumppaniksi-hanke on kolmivuotinen (2020-2022) STEA-rahoitteinen kehittämishanke, joka toteutetaan laajassa yhteistyössä yllä olevien kumppanien kanssa. Hanketta koordinoi perhekuntoutuskeskus Lauste ry.

Lue myös nämä

Tutkimus lastensuojelun kokemuskumppanuuden vaikutuksista

Vertaistuki tuo henkisen voimavaran lisäksi merkittäviä kustannussäästöjä Tuore tutkimus osoittaa kokemuskumppanuuden merkittävät hyödyt lastensuojelussa. Koulutettujen kokemuskumppanien tarjoama vertaistuki asiakasvanhemmille voi vähentää perheen ulkopuolisia sijoituksia, lyhentää palveluprosesseja ja tuoda merkittäviä kustannussäästöjä. Kokemuskumppanuuden myötä vanhempien jaksaminen paranee, mikä heijastuu positiivisesti koko perheeseen. Toimintamalli tarjoaa inhimillistä ja taloudellisesti tehokasta tukea perheiden hyvinvointiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) syksyllä

Kehorauha on koulurauhaa – Jokaisen aikuisen rooli tärkeä lapsen kehorauhan tukemisessa ja kiusaamisen ehkäisyssä

Jokaisella lapsella tulee olla oikeus kehorauhaan ja turvalliseen kehosuhteeseen niin koulussa, kotona kuin vapaa-ajallakin. Lapsen arvokas keho -hankkeen ja Sydänliiton Neuvokas perheen #Kehorauhanturvaajat-kampanjan tavoitteena on, että jokainen lapsi saisi kasvurauhan. Eikä yksikään lapsi tulisi kiusatuksi kokonsa tai ulkonäkönsä vuoksi. Jo 34. kertaa julistettavalla valtakunnallisella Koulurauhalla pyritään ehkäisemään kiusaamista ja yksin jäämistä kouluyhteisössä. Koulurauhan lisäksi jokaisella

Lauste SuomiAreenassa: Katso tallenne keskustelusta

Perhekuntoutuskeskus Lauste oli mukana kesän 2024 SuomiAreenan paneelikeskustelussa, joka pohjautui Onnettomuustutkintakeskuksen hiljattain julkaisemaan teematutkintaan alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisista huumekuolemista. Lauste osallistui tutkintaan palveluntuottajan näkökulmasta. Onnettomuustutkintakeskus antoi tutkinnan perusteella kahdeksan suositusta, joiden tavoitteena on nuorten huumekuolemien ennaltaehkäisy. Suositukset painottavat palvelujärjestelmän kehittämistä niin, että nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut muodostavat toimivan ja yhteensovitetun kokonaisuuden. Perhekuntoutuskeskus Lauste on viimeisen