Lastensuojelun tulevaisuus -seminaarisarja: Perheet kuntoutuksen asiakkaana

Juhlavuoden toisessa seminaarissa pohditaan vanhemmuuden arviointiin ja perhekuntoutukseen liittyviä kysymyksiä ja mahdollisuuksia.
Moniäänisessä keskustelussa nostetaan esiin erityisesti asiakkaan kokemus ammattilaisten työstä ja tarjolla olevista palveluista. Perheiden kuntoutustyö on vaativa kokonaisuus, jossa monimutkaisiin tilanteisiin tarvitaan monimuotoisia ja yksilöllisiä palveluja. Lastensuojelupalveluiden tulevaisuutta rakennetaan tässä ja tänään asiakkaiden kokemuksista käsin.

Perheet kuntoutuksen asiakkaana -seminaarin ohjelma 15.5.2018

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
Seminaarin avaussanat: Jussi Ketonen kehitysjohtaja

9.00 – 10.00 Mikä minua auttoi, kuntouduinko?
Kokemusasiantuntijoiden omia tarinoita matkasta laitosperhekuntoutukseen sekä kuntoutuksen ja arvioinnin kohteena olemisesta.

10.00 – 11.30 Vanhemmuuden arviointi on vastuullista työtä
Sari Ahlqvist-Björkroth, yliopisto-opettaja, Turun Yliopisto ja
Anna Kouvo, psykologi, Mäntymäen perhetukikeskus, Turun kaupunki

11.30 – 12.00 Yhteenveto, mitä opimme?
Juha Oksanen, palvelupäällikkö

12.00 Salaattilounas

Seminaari järjestetään Radisson Blu Marina Palacessa, Linnankatu 32, 20100 Turku

 

Seminaarisarja on lastensuojelun ja sosiaalityön tekijöille ja kehittäjille maksuton. Ilmoittautumiset 30.4.2018 mennessä sähköpostitse juha.oksanen@lauste.fi.

Viisiosainen seminaarisarjamme jatkuu läpi vuoden, joten pysy kuulolla ja seuraa Perhekuntoutuskeskus Lausteen Facebookia ja LinkedIniä.
Juhlavuoden tapahtumistamme voit lukea lisää täällä.

 

Lue myös nämä

Perhekuntoutuskeskus Lauste Suomen Innostavimpien työpaikkojen joukkoon

Perhekuntoutuskeskus Lausteella toteutettiin vuoden 2023 alussa Eezy Flown henkilöstötutkimus, jossa mitataan henkilöstön omistautuneisuutta, sitoutuneisuutta, johtamista ja organisaation suorituskykyä Eezy Flown kehittämän PeoplePower® -viitekehyksen avulla. Tutkimus koostaa kattavan nykytilan henkilöstökokemuksesta ja strategian toteutumisen edellytyksistä. Henkilöstöstämme 93,6 % vastasi tutkimukseen, joka sinänsä on hieno tulos ja voimme ajatella tuloksen kuvaavan laajasti henkilöstömme ajatuksista Perhekuntoutuskeskus Lausteesta. Tutkimustulosten perusteella

Asiakkaasta kumppaniksi -hanke sai jatkorahoituksen

STEA:n julkaiseman avustusehdotuksen mukaan Asiakkaasta kumppaniksi -hanke saa jatkorahoituksen vuosille 2023–2025. Avustus on myönnetty hankkeessa vuosina 2020–2022 tehdyn työn jatkokehittämiselle, tuloksellisuuden osoittamiselle, toiminnan vakiinnuttamiselle ja laajentamiselle. Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut ehdotuksen. Tulossa: kokemusasiantuntijapalveluita tarjoava digialusta Toiminnan tarkoituksena on yhä lastensuojeluperheiden vanhempien osallisuuden vahvistaminen, lastensuojelupalveluja läpikäyneiden vanhempien hyvinvoinnin lisääminen, lastensuojelun työntekijöiden ja vanhempien keskinäisen yhteistyön

Jussi Ketosesta Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n toiminnanjohtaja 1.1.2023

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n hallitus on 26.10.2022 on nimittänyt toiminnanjohtajakseen 1.1.2023 alkaen kasvatustieteen maisteri Jussi Ketosen. Nykyinen johtaja Kim Berglund siirtyy eläkkeelle 1.6.2023 ja toimii kevään 2023 ajan Lausteen hallituksen ja johtoryhmän neuvonantajana. Jussi Ketosella on pitkä ura lastensuojelun kehittämis- ja johtotehtävissä. Viimeiset 12 vuotta Ketonen on työskennellyt Perhekuntoutuskeskus Lausteen kehitysjohtajana. Lausteen hallituksen puheenjohtaja Petri Virtanen toteaa nimityksestä seuraavaa: — Ensinnäkin hallitus