Lastensuojelun tulevaisuus -seminaarisarja: Perheet kuntoutuksen asiakkaana

Juhlavuoden toisessa seminaarissa pohditaan vanhemmuuden arviointiin ja perhekuntoutukseen liittyviä kysymyksiä ja mahdollisuuksia.
Moniäänisessä keskustelussa nostetaan esiin erityisesti asiakkaan kokemus ammattilaisten työstä ja tarjolla olevista palveluista. Perheiden kuntoutustyö on vaativa kokonaisuus, jossa monimutkaisiin tilanteisiin tarvitaan monimuotoisia ja yksilöllisiä palveluja. Lastensuojelupalveluiden tulevaisuutta rakennetaan tässä ja tänään asiakkaiden kokemuksista käsin.

Perheet kuntoutuksen asiakkaana -seminaarin ohjelma 15.5.2018

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
Seminaarin avaussanat: Jussi Ketonen kehitysjohtaja

9.00 – 10.00 Mikä minua auttoi, kuntouduinko?
Kokemusasiantuntijoiden omia tarinoita matkasta laitosperhekuntoutukseen sekä kuntoutuksen ja arvioinnin kohteena olemisesta.

10.00 – 11.30 Vanhemmuuden arviointi on vastuullista työtä
Sari Ahlqvist-Björkroth, yliopisto-opettaja, Turun Yliopisto ja
Anna Kouvo, psykologi, Mäntymäen perhetukikeskus, Turun kaupunki

11.30 – 12.00 Yhteenveto, mitä opimme?
Juha Oksanen, palvelupäällikkö

12.00 Salaattilounas

Seminaari järjestetään Radisson Blu Marina Palacessa, Linnankatu 32, 20100 Turku

 

Seminaarisarja on lastensuojelun ja sosiaalityön tekijöille ja kehittäjille maksuton. Ilmoittautumiset 30.4.2018 mennessä sähköpostitse juha.oksanen@lauste.fi.

Viisiosainen seminaarisarjamme jatkuu läpi vuoden, joten pysy kuulolla ja seuraa Perhekuntoutuskeskus Lausteen Facebookia ja LinkedIniä.
Juhlavuoden tapahtumistamme voit lukea lisää täällä.

 

Lue myös nämä

Hae Lausteelle hallintojohtajaksi

Haemme hallintojohtajaa tekemään kanssamme huomisen lastensuojelupalveluja! Hallintojohtajana vastaat Lausteen talouspalvelujen johtamisesta ja kehittämisestä. Organisaation taloushallinnon prosessit, liiketoiminnan kehittäminen ja toimintamallien parantaminen yhdessä muun johtoryhmän kanssa ovat työsi keskeisiä sisältöjä. Vastuualueeseesi kuuluvat myös IT-palvelut ja huollon tukipalvelut, joita johdat ja kehität toimialueiden vastuuhenkilöiden kanssa. Meillä on selkeä visio tulevaisuudesta ja uusi strategia työmme tukena. Työtä teemme yhdessä

Lisäämme tietoutta tuki- ja sijaisperheenä toimimisesta Uudellamaalla

Haluatko olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta? Sijais- tai tukiperheenä voit tarjota lapselle turvallisen kodin, hyviä hetkiä ja tärkeitä ihmissuhteita. Promokiertue starttaa Uudenmaan alueella, olemme kertomassa tukiperheenä ja sijaisvanhempina toimimisesta seuraavilla paikkakunnilla: 9.3. klo 10-15 Kauppakeskus Willa , Hyvinkää 13.4. klo 10-15 Kauppakeskus Myyrmanni, Vantaa 4.5. klo 10-15  Kauppakeskus Lippulaiva, Espoo 8.6.  klo 10-15 Kauppakeskus Kaari,

Varoitus Lausteen nimissä lähteneistä huijausviesteistä

Havaitsimme, että kahden työntekijämme sähköposteista on lähtenyt huijausviestejä heidän sähköpostissaan oleville yhteyshenkilöille. Pahoittelemme tunnuksien kalasteluviestistä aiheutuvaa haittaa. Vastaavia viestejä on paljon liikkeellä. Kalastelukampanjat tuottavat jatkuvasti tulosta rikollisille ja Kyberturvallisuuskeskuksen arvion mukaan noin sadan organisaation sähköpostitilejä on murrettu onnistuneesti lähikuukausien aikana. Turvapostiteemainen tietojenkalastelukampanjan toimii hyvänä esimerkkinä tietojenkalastelun ja huijausviestien kehittymisestä. Viestit saapuvat murretulta tunnukselta, eli väärennetyn