• Lauste 100 vuotta – Lasten ja perheiden tukena nyt ja tulevaisuudessa

Perhekuntoutuskeskus Lauste on ollut lasten ja perheiden tukena jo vuosisadan ajan. Haluamme olla lastensuojelun asiantuntija ja perhekuntoutuksen edelläkävijä tulevaisuudessakin.

Tärkein tehtävämme on olla perheiden tukena lasten kasvattamisessa. Siinä meitä auttavat pitkä kokemuksemme, asiantunteva henkilökuntamme ja uusimmat palveluinnovaatiot.

Kerromme työstämme julkaisemalla 100 asiakaspalautetta

Perhekuntoutuskeskuksessamme tehtävä lastensuojelutyö on kehittynyt monella tapaa satavuotiaan historian aikana.
Haluamme juhlavuotenamme kertoa, miten olemme onnistuneet tukemaan ja kuntouttamaan lapsia ja perheitä erilaisissa tilanteissa. Ääneen pääsevät asiakkaamme. Julkaisemme verkkosivuillamme vuoden aikana 100 asiakaspalautetta – käy tutustustumassa asiakkaidemme palautteisiin.

Asiakaslehdestämme Pilkkeestä ilmestyy aikaisempaa laajempi juhlavuoden erikoisnumero, joka pureutuu lastensuojelun tulevaisuuden visiointiin. Pääset lukemaan juhlanumerosta myös alamme ajankohtaiseen tutkimukseen liittyviä asiantuntija-artikkeleita, asiakastarinoita sekä muun muassa artikkelin kognitiivisen käyttäytymisterapian hyödyistä.

Ei juhlavuotta ilman juhlia

Juhlimme lasten ja perheiden kanssa nauttien yhdessä tekemisestä ja huippuviihteestä Nyt ja tulevaisuudessa -juhlassa Turun Logomossa 23.5.2018.
Syyskuun 13. päivä juhlinta jatkuu Logomolla järjestettävässä Lauste 100 -kutsuvierasjuhlan merkeissä.

Viisi juhlavuoden seminaaria

Järjestämme juhlavuoden kunniaksi myös lastensuojelua käsittelevän seminaarisarjan, jonka ensimmäinen Lapset sijaishuollon asiakkaana -seminaari on Turussa 21. maaliskuuta.

Seminaari avaa vaativahoitoisten lasten monimutkaista asemaa yhteiskunnassa palveluihin liittyvien haasteiden ja mahdollisuuksien kautta. Palveluilla voidaan vahvistaa selviytymistä, hyvinvointia ja mahdollisuuksia hyvään elämään.  THL:n erikoistutkija, PsT, Marko Manninen esittää seminaarissa Koulukodin jälkeen -tutkimuksen tuloksia. Seminaarissa kuullaan myös muun muassa, minkälainen merkitys huostaanotetun lapsen henkilökohtaisilla esineillä on sijoitetulle lapselle.

Tule mukaan juhlavuoteemme! Ajankohtaista tietoa juhlavuodestamme ja seminaarisarjastamme tulet löytämään verkkosivuiltamme ja Facebookistamme!