Lastensuojelun tulevaisuus -seminaarisarja: Perheet kuntoutuksen asiakkaana

Juhlavuoden toisessa seminaarissa pohditaan vanhemmuuden arviointiin ja perhekuntoutukseen liittyviä kysymyksiä ja mahdollisuuksia.
Moniäänisessä keskustelussa nostetaan esiin erityisesti asiakkaan kokemus ammattilaisten työstä ja tarjolla olevista palveluista. Perheiden kuntoutustyö on vaativa kokonaisuus, jossa monimutkaisiin tilanteisiin tarvitaan monimuotoisia ja yksilöllisiä palveluja. Lastensuojelupalveluiden tulevaisuutta rakennetaan tässä ja tänään asiakkaiden kokemuksista käsin.

Perheet kuntoutuksen asiakkaana -seminaarin ohjelma 15.5.2018

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
Seminaarin avaussanat: Jussi Ketonen kehitysjohtaja

9.00 – 10.00 Mikä minua auttoi, kuntouduinko?
Kokemusasiantuntijoiden omia tarinoita matkasta laitosperhekuntoutukseen sekä kuntoutuksen ja arvioinnin kohteena olemisesta.

10.00 – 11.30 Vanhemmuuden arviointi on vastuullista työtä
Sari Ahlqvist-Björkroth, yliopisto-opettaja, Turun Yliopisto ja
Anna Kouvo, psykologi, Mäntymäen perhetukikeskus, Turun kaupunki

11.30 – 12.00 Yhteenveto, mitä opimme?
Juha Oksanen, palvelupäällikkö

12.00 Salaattilounas

Seminaari järjestetään Radisson Blu Marina Palacessa, Linnankatu 32, 20100 Turku

 

Seminaarisarja on lastensuojelun ja sosiaalityön tekijöille ja kehittäjille maksuton. Ilmoittautumiset 30.4.2018 mennessä sähköpostitse juha.oksanen@lauste.fi.

Viisiosainen seminaarisarjamme jatkuu läpi vuoden, joten pysy kuulolla ja seuraa Perhekuntoutuskeskus Lausteen Facebookia ja LinkedIniä.
Juhlavuoden tapahtumistamme voit lukea lisää täällä.

 

Lue myös nämä

Satulavuoren koulu tukee lasten kuntoutumista: turvallisuuden tunne on paras tae oppimiselle

Satulavuoren oppilaiden kouluhistoria on usein rikkonainen ja koulussa käyminen on ollut satunnaista. Monen oppilaan osalta kunnan perusopetuksessa on kokeiltu kaikki tuen portaat ja koulunkäynnin vaihtoehdot. Satulavuoren koulussa halutaan auttaa oppilaita rakentamaan myönteistä käsitystä itsestään oppijoina. Tänä syksynä on iloittu siitä, että lähes kaikki lapset ovat käyneet säännöllisesti koulussa. Satulavuoren koulu tarjoaa opetusta Perhekuntoutuskeskus Lausteelle sijoitetuille

Päivärinteessä yhdistyvät laitoshoito, koulunkäynti ja perhetyö

Tilanteessa, jossa lapsella on vakavia haasteita koulunkäynnissä, tarvitaan vaikuttavia tekoja. Uusi lastensuojelun palvelumme tuo yhteen tarvittavat tukitoimet ja verkostot. Tavoitteena on lapsen tilanteen parantuminen ilman huostaanottoa ja pitkäaikaista kodin ulkopuolelle tapahtuvaa sijoitusta. Päivärinteen toiminnan keskiössä on koko perheen kuntouttaminen. Perhekuntoutuskeskus Lauste on käynnistänyt uuden lastensuojelun toimintamallin, joka yhdistää sijaishuollon, koulupalvelut ja kotiin vietävän perhetyön. Ensimmäiset

Kun lapsi ei käy koulua, usein koko perhe tarvitsee tukea

Koulupoissaolojen taustalla voi olla monenlaisia syitä, joihin niihin puuttuminen vaatii usein perhekeskeistä tukea ja moniammatillista yhteistyötä. Kouluakäymättömyys ei ole uusi ilmiö, mutta aihe on noussut Suomessa lähivuosien aikana vahvemmin julkiseen keskusteluun, seurantaan ja tutkittavaksi. Vuodesta 2001 erityisluokanopettajana työskennellyt Tiina Laurén-Knuutila on törmännyt kouluakäymättömyyteen uransa eri vaiheissa. Erityisesti se alkoi häntä mietityttää nykyisessä työpaikassaan Turun Kiinamyllyn