Lauste täyttää 100 vuotta – suuntaamme juhlavuonna katseen lastensuojelun tulevaisuuteen

Tärkein tehtävämme on olla perheiden tukena lasten kasvattamisessa. Siinä meitä auttavat pitkä kokemuksemme, asiantunteva henkilökuntamme ja uusimmat palveluinnovaatiot.

Kerromme työstämme julkaisemalla 100 asiakaspalautetta

Perhekuntoutuskeskuksessamme tehtävä lastensuojelutyö on kehittynyt monella tapaa satavuotiaan historian aikana.
Haluamme juhlavuotenamme kertoa, miten olemme onnistuneet tukemaan ja kuntouttamaan lapsia ja perheitä erilaisissa tilanteissa. Ääneen pääsevät asiakkaamme. Julkaisemme verkkosivuillamme vuoden aikana 100 asiakaspalautetta – käy tutustustumassa asiakkaidemme palautteisiin.

Asiakaslehdestämme Pilkkeestä ilmestyy aikaisempaa laajempi juhlavuoden erikoisnumero, joka pureutuu lastensuojelun tulevaisuuden visiointiin. Pääset lukemaan juhlanumerosta myös alamme ajankohtaiseen tutkimukseen liittyviä asiantuntija-artikkeleita, asiakastarinoita sekä muun muassa artikkelin kognitiivisen käyttäytymisterapian hyödyistä.

Ei juhlavuotta ilman juhlia

Juhlimme lasten ja perheiden kanssa nauttien yhdessä tekemisestä ja huippuviihteestä Nyt ja tulevaisuudessa -juhlassa Turun Logomossa 23.5.2018.
Syyskuun 13. päivä juhlinta jatkuu Logomolla järjestettävässä Lauste 100 -kutsuvierasjuhlan merkeissä.

Viisi juhlavuoden seminaaria

Järjestämme juhlavuoden kunniaksi myös lastensuojelua käsittelevän seminaarisarjan, jonka ensimmäinen Lapset sijaishuollon asiakkaana -seminaari on Turussa 21. maaliskuuta.

Seminaari avaa vaativahoitoisten lasten monimutkaista asemaa yhteiskunnassa palveluihin liittyvien haasteiden ja mahdollisuuksien kautta. Palveluilla voidaan vahvistaa selviytymistä, hyvinvointia ja mahdollisuuksia hyvään elämään.  THL:n erikoistutkija, PsT, Marko Manninen esittää seminaarissa Koulukodin jälkeen -tutkimuksen tuloksia. Seminaarissa kuullaan myös muun muassa, minkälainen merkitys huostaanotetun lapsen henkilökohtaisilla esineillä on sijoitetulle lapselle.

Tule mukaan juhlavuoteemme! Ajankohtaista tietoa juhlavuodestamme ja seminaarisarjastamme tulet löytämään verkkosivuiltamme ja Facebookistamme!

Lue myös nämä

Satulavuoren koulu tukee lasten kuntoutumista: turvallisuuden tunne on paras tae oppimiselle

Satulavuoren oppilaiden kouluhistoria on usein rikkonainen ja koulussa käyminen on ollut satunnaista. Monen oppilaan osalta kunnan perusopetuksessa on kokeiltu kaikki tuen portaat ja koulunkäynnin vaihtoehdot. Satulavuoren koulussa halutaan auttaa oppilaita rakentamaan myönteistä käsitystä itsestään oppijoina. Tänä syksynä on iloittu siitä, että lähes kaikki lapset ovat käyneet säännöllisesti koulussa. Satulavuoren koulu tarjoaa opetusta Perhekuntoutuskeskus Lausteelle sijoitetuille

Päivärinteessä yhdistyvät laitoshoito, koulunkäynti ja perhetyö

Tilanteessa, jossa lapsella on vakavia haasteita koulunkäynnissä, tarvitaan vaikuttavia tekoja. Uusi lastensuojelun palvelumme tuo yhteen tarvittavat tukitoimet ja verkostot. Tavoitteena on lapsen tilanteen parantuminen ilman huostaanottoa ja pitkäaikaista kodin ulkopuolelle tapahtuvaa sijoitusta. Päivärinteen toiminnan keskiössä on koko perheen kuntouttaminen. Perhekuntoutuskeskus Lauste on käynnistänyt uuden lastensuojelun toimintamallin, joka yhdistää sijaishuollon, koulupalvelut ja kotiin vietävän perhetyön. Ensimmäiset

Kun lapsi ei käy koulua, usein koko perhe tarvitsee tukea

Koulupoissaolojen taustalla voi olla monenlaisia syitä, joihin niihin puuttuminen vaatii usein perhekeskeistä tukea ja moniammatillista yhteistyötä. Kouluakäymättömyys ei ole uusi ilmiö, mutta aihe on noussut Suomessa lähivuosien aikana vahvemmin julkiseen keskusteluun, seurantaan ja tutkittavaksi. Vuodesta 2001 erityisluokanopettajana työskennellyt Tiina Laurén-Knuutila on törmännyt kouluakäymättömyyteen uransa eri vaiheissa. Erityisesti se alkoi häntä mietityttää nykyisessä työpaikassaan Turun Kiinamyllyn