Perheiden jälleenyhdistäminen

Perheiden jälleenyhdistämispalvelumme tuo koko perheen samaan pihapiiriin ja keskittyy sekä lapsen että perheen kuntoutukseen. Uudenlainen palvelumme vastaa esimerkiksi tilanteisiin, jossa lapsella on toistuvia sijaishuollon muutoksia ja vanhemmat ja/tai lapsi vastustavat sijoitusta.

Syksyllä 2020 valmistuneessa neljän talon rakennuskokonaisuudessa on 7 sijaishuoltopaikkaa ja 8 perheasuntoa, johon sijoitettavan lapsen perhe voi muuttaa. Lapsi sijoitetaan yksikköön samaan toiminnalliseen kokonaisuuteen muun perheen kanssa. Vanhemmat asuvat perheasunnossa ja lapsi asuu sijaishuollon yksikössä.

Perhe saa intensiivistä, ympärivuorokautista kuntoutusta ja tukea eikä lapsi joudu sijoituksensa aikana etäälle perheestään. Lapsi ja perhe tuodaan päivittäin yhteen ja heidän kanssaan työskennellään hyvin yksilöllisesti perheen yhdistymiseksi.

Perheiden jälleenyhdistäminen vastaa tilanteisiin, jossa lapsella on toistuvia sijaishuollon muutoksia, ja vanhemmat ja/tai lapsi vastustavat sijoitusta. Perinteisesti näissä tilanteissa lapselle haetaan tiukemmin rajoitettua paikkaa, joka usein sijaitsee entistä kauempana muusta perheestä. Perheiden jälleenyhdistämispalvelu päinvastoin tuo perheen lähemmäs toisiaan, jotta päästään parempaan yhteistyöhön, lapsen ja perheen kuntoutumiseen sekä lopulta kotiin paluuseen.

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeen kouluttamat kokemuskumppanit ovat olleet mukana perheiden jälleenyhdistämispalvelun suunnittelussa ja kehittämisessä. Kokemuskumppaneiden tarjoama vertaistuki on myös osa palvelua ja perheiden kuntoutusta.

Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä uudenlaisen palvelun soveltuvuutta asiakkaallesi perinteisten ratkaisujen sijaan.