Uudenlainen perheen jälleenyhdistämispalvelu käynnistyy

Tärkein tavoitteemme Perhekuntoutuskeskus Lausteella on asiakasta hyödyttävä laadukas kuntoutustyö. Toimivat tilaratkaisut edesauttavat osaltaan tämän tavoitteen saavuttamista.
– Jotta pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja palveluiden kysyntään, meidän on laajennettava toimintaamme. Toiminnan laajentaminen tarjosikin meille erinomaisen mahdollisuuden suunnitella uudet tilaratkaisut erityisesti asiakastarpeen näkökulmasta. Uusia toimitiloja on alusta asti olleet suunnittelemassa niiden tulevat käyttäjät, Perhekuntoutuskeskus Lausteen johtaja Kim Berglund sanoo.

Puitteet avain uuteen tapaan tuottaa palveluita

Uudesta kiinteistökokonaisuudesta on suunniteltu rauhallinen ja turvallinen pihapiiri, joka tarjoaa hyvät puitteet esimerkiksi perheenyhdistämiselle tai aivan uudelle tavalle tuottaa palveluita.
– Uuden toimintamme sisältöä onkin suunniteltu yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Tulevan toiminnan sisältöön tulee vaikuttamaan myös yhteistyössä ITLA:n kanssa tehtävä selvitys vaativaa hoitoa tarvitsevien alaikäisten nuorten hoidon perusteluista ja palvelupoluista Suomessa, Berglund kertoo.

Uusia tiloja sijaishuollolle ja laitosperhekuntoutukselle

Uusia rakennuksia on yhteensä neljä, joihin sijoitetaan muun muassa kaksi sijaishuollon osastoa ja muita sijaishuollon tarvitsemia kokous- ja opetustiloja.
Laitosperhekuntoutuksen käyttöön saadaan kymmenen uutta asuntoa, joiden kokoa voidaan helposti muunnella asiakasperheen tarpeiden mukaan, sekä hallintorakennus neuvottelutiloineen.
Uusien kiinteistöjen suunnittelu aloitettiin loppuvuodesta 2018. Kiinteistöjen kokonaispinta-ala on yhteensä yli 2200 neliömetriä, ja ne sijaitsevat nykyisen laitoksen välittömässä läheisyydessä.

Lue myös nämä

Hae Lausteelle hallintojohtajaksi

Haemme hallintojohtajaa tekemään kanssamme huomisen lastensuojelupalveluja! Hallintojohtajana vastaat Lausteen talouspalvelujen johtamisesta ja kehittämisestä. Organisaation taloushallinnon prosessit, liiketoiminnan kehittäminen ja toimintamallien parantaminen yhdessä muun johtoryhmän kanssa ovat työsi keskeisiä sisältöjä. Vastuualueeseesi kuuluvat myös IT-palvelut ja huollon tukipalvelut, joita johdat ja kehität toimialueiden vastuuhenkilöiden kanssa. Meillä on selkeä visio tulevaisuudesta ja uusi strategia työmme tukena. Työtä teemme yhdessä

Lisäämme tietoutta tuki- ja sijaisperheenä toimimisesta Uudellamaalla

Haluatko olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta? Sijais- tai tukiperheenä voit tarjota lapselle turvallisen kodin, hyviä hetkiä ja tärkeitä ihmissuhteita. Promokiertue starttaa Uudenmaan alueella, olemme kertomassa tukiperheenä ja sijaisvanhempina toimimisesta seuraavilla paikkakunnilla: 9.3. klo 10-15 Kauppakeskus Willa , Hyvinkää 13.4. klo 10-15 Kauppakeskus Myyrmanni, Vantaa 4.5. klo 10-15  Kauppakeskus Lippulaiva, Espoo 8.6.  klo 10-15 Kauppakeskus Kaari,

Varoitus Lausteen nimissä lähteneistä huijausviesteistä

Havaitsimme, että kahden työntekijämme sähköposteista on lähtenyt huijausviestejä heidän sähköpostissaan oleville yhteyshenkilöille. Pahoittelemme tunnuksien kalasteluviestistä aiheutuvaa haittaa. Vastaavia viestejä on paljon liikkeellä. Kalastelukampanjat tuottavat jatkuvasti tulosta rikollisille ja Kyberturvallisuuskeskuksen arvion mukaan noin sadan organisaation sähköpostitilejä on murrettu onnistuneesti lähikuukausien aikana. Turvapostiteemainen tietojenkalastelukampanjan toimii hyvänä esimerkkinä tietojenkalastelun ja huijausviestien kehittymisestä. Viestit saapuvat murretulta tunnukselta, eli väärennetyn