Aamoksen palvelut ja kehittämistoiminta osaksi Perhekuntoutuskeskus Lausteen palvelukokonaisuutta

Lasten ja nuorten kuntoutuspalveluiden sekä lastensuojelun toimintaympäristön muutokset edellyttävät alan toimijoilta joustavuutta ja ketteryyttä. Ennaltaehkäisevien ja asiakaslähtöisten sote-palvelujen painotus sekä palvelutarpeiden mukaiset uudet ratkaisut vahvistuvat Perhekuntoutuskeskus Lausteen palvelukokonaisuudessa, kun Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen toiminta siirtyy 1.6.2024 osaksi Lausteen toimintaa.

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry ja Kuntoutussäätiö Lauste sr. ovat sopineet Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen palvelujen ja kehittämistoiminnan siirtämisestä 1.6.2024 osaksi Perhekuntoutuskeskus Lausteen toimintaa.  Järjestelyn tavoitteena on Perhekuntoutuskeskus Lausteen avopalveluiden tarjonnan vahvistaminen ja laajentaminen kuntoutus- ja terapiapalveluihin. Laajeneva palveluvalikoima vahvistaa merkittävästi myös palvelukehittämistä terveydenhuollon palvelujen tullessa osaksi kokonaisuutta.

Toiminnan siirtymisen myötä Varsinais-Suomen alueelle tulee vahva toimija, joka palvelee lapsia, nuoria ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ammattitaidolla ja kehittää uudenlaisia palvelumalleja.

Lastensuojelun sekä lasten ja nuorten kuntoutuspalveluiden toimintaympäristössä tapahtuneet muutokset vaativat jatkossakin alan toimijoilta joustavuutta ja ketteryyttä. Sote-palveluja painotetaan tulevaisuudessa entistä enemmän ennaltaehkäiseviin ja asiakaslähtöisiin palveluihin. Erilaisiin vaativiin palvelutarpeisiin tarvitaan myös uusia ratkaisuja. Toiminnan yhdistymisen myötä Perhekuntoutuskeskus Lauste voi entistä paremmin vastata lapsi- ja perhepalvelujen kehittämistarpeisiin sekä Varsinais-Suomessa että kansallisesti.

Perhekuntoutuskeskus Lauste on lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin kokonaisvaltainen toimija

Perhekuntoutuskeskus Lauste kehittää palveluja, joiden avulla voimme ottaa kokonaisvaltaisen vastuun lasten ja nuorten hyvinvoinnista aina arjen vaikeista hetkistä siihen, kun tuen tarve vaatii erilaisia sijaishuollon vaihtoehtoja. Haluamme olla mukana kehittämässä ratkaisuja, jotka auttavat lapsia ja perheitä tuen tarpeiden varhaisissa vaiheissa ennen kuin vaativampia palveluja tarvitaan. Vaativampia palveluja tarvittaessa, on niiden oltava laadukkaita ja kyettävä tuottamaan vaikuttavuutta. Hyötyjiä ovat ennen kaikkea lapset ja nuoret sekä heidän perheensä.

Meille yhä tiiviimpi yhteistyö ja voimien yhdistäminen ovat erinomainen mahdollisuus parantaa ja laajentaa palvelutarjontaamme. Muutoksesta hyötyvät kaikki, erityisesti asiakkainamme olevat lapset, perheet ja hyvinvointialueet. Jatkossa meillä on mahdollisuus tarjota asiakkaillemme terveydenhuollon palveluja ja KELA-kuntoutusta. Näin pystymme tarjoamaan perheille ja lapsille sekä nuorille vieläkin vaikuttavampaa, ehkäisevää tukea. Olen iloinen siitä, että saamme Aamoksen osaavat ammattilaiset osaksi Lausteen innostunutta joukkuetta, Perhekuntoutuskeskus Lausteen johtaja Jussi Ketonen sanoo.

 

Olemme Aamoksessa iloisia saamastamme luottamuksesta ja mahdollisuudesta lähteä tekemään työtä yhdessä Perhekuntoutuskeskus Lausteen kanssa. Haluamme tällä yhteistyöllä pitää hyvää huolta asiakkaidemme palvelujen jatkuvuudesta ja olla mukana luomassa uusia innovaatioita lasten, nuorten ja perheiden tueksi, Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen johtaja Niina Hakala sanoo.

Lue myös nämä

Hae Lausteelle hallintojohtajaksi

Haemme hallintojohtajaa tekemään kanssamme huomisen lastensuojelupalveluja! Hallintojohtajana vastaat Lausteen talouspalvelujen johtamisesta ja kehittämisestä. Organisaation taloushallinnon prosessit, liiketoiminnan kehittäminen ja toimintamallien parantaminen yhdessä muun johtoryhmän kanssa ovat työsi keskeisiä sisältöjä. Vastuualueeseesi kuuluvat myös IT-palvelut ja huollon tukipalvelut, joita johdat ja kehität toimialueiden vastuuhenkilöiden kanssa. Meillä on selkeä visio tulevaisuudesta ja uusi strategia työmme tukena. Työtä teemme yhdessä

Lisäämme tietoutta tuki- ja sijaisperheenä toimimisesta Uudellamaalla

Haluatko olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta? Sijais- tai tukiperheenä voit tarjota lapselle turvallisen kodin, hyviä hetkiä ja tärkeitä ihmissuhteita. Promokiertue starttaa Uudenmaan alueella, olemme kertomassa tukiperheenä ja sijaisvanhempina toimimisesta seuraavilla paikkakunnilla: 9.3. klo 10-15 Kauppakeskus Willa , Hyvinkää 13.4. klo 10-15 Kauppakeskus Myyrmanni, Vantaa 4.5. klo 10-15  Kauppakeskus Lippulaiva, Espoo 8.6.  klo 10-15 Kauppakeskus Kaari,

Varoitus Lausteen nimissä lähteneistä huijausviesteistä

Havaitsimme, että kahden työntekijämme sähköposteista on lähtenyt huijausviestejä heidän sähköpostissaan oleville yhteyshenkilöille. Pahoittelemme tunnuksien kalasteluviestistä aiheutuvaa haittaa. Vastaavia viestejä on paljon liikkeellä. Kalastelukampanjat tuottavat jatkuvasti tulosta rikollisille ja Kyberturvallisuuskeskuksen arvion mukaan noin sadan organisaation sähköpostitilejä on murrettu onnistuneesti lähikuukausien aikana. Turvapostiteemainen tietojenkalastelukampanjan toimii hyvänä esimerkkinä tietojenkalastelun ja huijausviestien kehittymisestä. Viestit saapuvat murretulta tunnukselta, eli väärennetyn