Lauste täyttää 100 vuotta – suuntaamme juhlavuonna katseen lastensuojelun tulevaisuuteen

Tärkein tehtävämme on olla perheiden tukena lasten kasvattamisessa. Siinä meitä auttavat pitkä kokemuksemme, asiantunteva henkilökuntamme ja uusimmat palveluinnovaatiot.

Kerromme työstämme julkaisemalla 100 asiakaspalautetta

Perhekuntoutuskeskuksessamme tehtävä lastensuojelutyö on kehittynyt monella tapaa satavuotiaan historian aikana.
Haluamme juhlavuotenamme kertoa, miten olemme onnistuneet tukemaan ja kuntouttamaan lapsia ja perheitä erilaisissa tilanteissa. Ääneen pääsevät asiakkaamme. Julkaisemme verkkosivuillamme vuoden aikana 100 asiakaspalautetta – käy tutustustumassa asiakkaidemme palautteisiin.

Asiakaslehdestämme Pilkkeestä ilmestyy aikaisempaa laajempi juhlavuoden erikoisnumero, joka pureutuu lastensuojelun tulevaisuuden visiointiin. Pääset lukemaan juhlanumerosta myös alamme ajankohtaiseen tutkimukseen liittyviä asiantuntija-artikkeleita, asiakastarinoita sekä muun muassa artikkelin kognitiivisen käyttäytymisterapian hyödyistä.

Ei juhlavuotta ilman juhlia

Juhlimme lasten ja perheiden kanssa nauttien yhdessä tekemisestä ja huippuviihteestä Nyt ja tulevaisuudessa -juhlassa Turun Logomossa 23.5.2018.
Syyskuun 13. päivä juhlinta jatkuu Logomolla järjestettävässä Lauste 100 -kutsuvierasjuhlan merkeissä.

Viisi juhlavuoden seminaaria

Järjestämme juhlavuoden kunniaksi myös lastensuojelua käsittelevän seminaarisarjan, jonka ensimmäinen Lapset sijaishuollon asiakkaana -seminaari on Turussa 21. maaliskuuta.

Seminaari avaa vaativahoitoisten lasten monimutkaista asemaa yhteiskunnassa palveluihin liittyvien haasteiden ja mahdollisuuksien kautta. Palveluilla voidaan vahvistaa selviytymistä, hyvinvointia ja mahdollisuuksia hyvään elämään.  THL:n erikoistutkija, PsT, Marko Manninen esittää seminaarissa Koulukodin jälkeen -tutkimuksen tuloksia. Seminaarissa kuullaan myös muun muassa, minkälainen merkitys huostaanotetun lapsen henkilökohtaisilla esineillä on sijoitetulle lapselle.

Tule mukaan juhlavuoteemme! Ajankohtaista tietoa juhlavuodestamme ja seminaarisarjastamme tulet löytämään verkkosivuiltamme ja Facebookistamme!

Lue myös nämä

Perhekuntoutuskeskus Lauste Suomen Innostavimpien työpaikkojen joukkoon

Perhekuntoutuskeskus Lausteella toteutettiin vuoden 2023 alussa Eezy Flown henkilöstötutkimus, jossa mitataan henkilöstön omistautuneisuutta, sitoutuneisuutta, johtamista ja organisaation suorituskykyä Eezy Flown kehittämän PeoplePower® -viitekehyksen avulla. Tutkimus koostaa kattavan nykytilan henkilöstökokemuksesta ja strategian toteutumisen edellytyksistä. Henkilöstöstämme 93,6 % vastasi tutkimukseen, joka sinänsä on hieno tulos ja voimme ajatella tuloksen kuvaavan laajasti henkilöstömme ajatuksista Perhekuntoutuskeskus Lausteesta. Tutkimustulosten perusteella

Asiakkaasta kumppaniksi -hanke sai jatkorahoituksen

STEA:n julkaiseman avustusehdotuksen mukaan Asiakkaasta kumppaniksi -hanke saa jatkorahoituksen vuosille 2023–2025. Avustus on myönnetty hankkeessa vuosina 2020–2022 tehdyn työn jatkokehittämiselle, tuloksellisuuden osoittamiselle, toiminnan vakiinnuttamiselle ja laajentamiselle. Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut ehdotuksen. Tulossa: kokemusasiantuntijapalveluita tarjoava digialusta Toiminnan tarkoituksena on yhä lastensuojeluperheiden vanhempien osallisuuden vahvistaminen, lastensuojelupalveluja läpikäyneiden vanhempien hyvinvoinnin lisääminen, lastensuojelun työntekijöiden ja vanhempien keskinäisen yhteistyön

Jussi Ketosesta Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n toiminnanjohtaja 1.1.2023

Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:n hallitus on 26.10.2022 on nimittänyt toiminnanjohtajakseen 1.1.2023 alkaen kasvatustieteen maisteri Jussi Ketosen. Nykyinen johtaja Kim Berglund siirtyy eläkkeelle 1.6.2023 ja toimii kevään 2023 ajan Lausteen hallituksen ja johtoryhmän neuvonantajana. Jussi Ketosella on pitkä ura lastensuojelun kehittämis- ja johtotehtävissä. Viimeiset 12 vuotta Ketonen on työskennellyt Perhekuntoutuskeskus Lausteen kehitysjohtajana. Lausteen hallituksen puheenjohtaja Petri Virtanen toteaa nimityksestä seuraavaa: — Ensinnäkin hallitus