Lauste täyttää 100 vuotta – suuntaamme juhlavuonna katseen lastensuojelun tulevaisuuteen

Tärkein tehtävämme on olla perheiden tukena lasten kasvattamisessa. Siinä meitä auttavat pitkä kokemuksemme, asiantunteva henkilökuntamme ja uusimmat palveluinnovaatiot.

Kerromme työstämme julkaisemalla 100 asiakaspalautetta

Perhekuntoutuskeskuksessamme tehtävä lastensuojelutyö on kehittynyt monella tapaa satavuotiaan historian aikana.
Haluamme juhlavuotenamme kertoa, miten olemme onnistuneet tukemaan ja kuntouttamaan lapsia ja perheitä erilaisissa tilanteissa. Ääneen pääsevät asiakkaamme. Julkaisemme verkkosivuillamme vuoden aikana 100 asiakaspalautetta – käy tutustustumassa asiakkaidemme palautteisiin.

Asiakaslehdestämme Pilkkeestä ilmestyy aikaisempaa laajempi juhlavuoden erikoisnumero, joka pureutuu lastensuojelun tulevaisuuden visiointiin. Pääset lukemaan juhlanumerosta myös alamme ajankohtaiseen tutkimukseen liittyviä asiantuntija-artikkeleita, asiakastarinoita sekä muun muassa artikkelin kognitiivisen käyttäytymisterapian hyödyistä.

Ei juhlavuotta ilman juhlia

Juhlimme lasten ja perheiden kanssa nauttien yhdessä tekemisestä ja huippuviihteestä Nyt ja tulevaisuudessa -juhlassa Turun Logomossa 23.5.2018.
Syyskuun 13. päivä juhlinta jatkuu Logomolla järjestettävässä Lauste 100 -kutsuvierasjuhlan merkeissä.

Viisi juhlavuoden seminaaria

Järjestämme juhlavuoden kunniaksi myös lastensuojelua käsittelevän seminaarisarjan, jonka ensimmäinen Lapset sijaishuollon asiakkaana -seminaari on Turussa 21. maaliskuuta.

Seminaari avaa vaativahoitoisten lasten monimutkaista asemaa yhteiskunnassa palveluihin liittyvien haasteiden ja mahdollisuuksien kautta. Palveluilla voidaan vahvistaa selviytymistä, hyvinvointia ja mahdollisuuksia hyvään elämään.  THL:n erikoistutkija, PsT, Marko Manninen esittää seminaarissa Koulukodin jälkeen -tutkimuksen tuloksia. Seminaarissa kuullaan myös muun muassa, minkälainen merkitys huostaanotetun lapsen henkilökohtaisilla esineillä on sijoitetulle lapselle.

Tule mukaan juhlavuoteemme! Ajankohtaista tietoa juhlavuodestamme ja seminaarisarjastamme tulet löytämään verkkosivuiltamme ja Facebookistamme!

Lue myös nämä

Lauste SuomiAreenassa: Katso tallenne keskustelusta

Perhekuntoutuskeskus Lauste oli mukana kesän 2024 SuomiAreenan paneelikeskustelussa, joka pohjautui Onnettomuustutkintakeskuksen hiljattain julkaisemaan teematutkintaan alle 25-vuotiaiden nuorten tapaturmaisista huumekuolemista. Lauste osallistui tutkintaan palveluntuottajan näkökulmasta. Onnettomuustutkintakeskus antoi tutkinnan perusteella kahdeksan suositusta, joiden tavoitteena on nuorten huumekuolemien ennaltaehkäisy. Suositukset painottavat palvelujärjestelmän kehittämistä niin, että nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut muodostavat toimivan ja yhteensovitetun kokonaisuuden. Perhekuntoutuskeskus Lauste on viimeisen

Aamoksen palvelut ja kehittämistoiminta osaksi Perhekuntoutuskeskus Lausteen palvelukokonaisuutta

Lasten ja nuorten kuntoutuspalveluiden sekä lastensuojelun toimintaympäristön muutokset edellyttävät alan toimijoilta joustavuutta ja ketteryyttä. Ennaltaehkäisevien ja asiakaslähtöisten sote-palvelujen painotus sekä palvelutarpeiden mukaiset uudet ratkaisut vahvistuvat Perhekuntoutuskeskus Lausteen palvelukokonaisuudessa, kun Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen toiminta siirtyy 1.6.2024 osaksi Lausteen toimintaa. Perhekuntoutuskeskus Lauste ry ja Kuntoutussäätiö Lauste sr. ovat sopineet Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelujen palvelujen ja kehittämistoiminnan

Hae Lausteelle hallintojohtajaksi

Haemme hallintojohtajaa tekemään kanssamme huomisen lastensuojelupalveluja! Hallintojohtajana vastaat Lausteen talouspalvelujen johtamisesta ja kehittämisestä. Organisaation taloushallinnon prosessit, liiketoiminnan kehittäminen ja toimintamallien parantaminen yhdessä muun johtoryhmän kanssa ovat työsi keskeisiä sisältöjä. Vastuualueeseesi kuuluvat myös IT-palvelut ja huollon tukipalvelut, joita johdat ja kehität toimialueiden vastuuhenkilöiden kanssa. Meillä on selkeä visio tulevaisuudesta ja uusi strategia työmme tukena. Työtä teemme yhdessä