Äidin näkökulma sijaisperheeltä saatavaan apuun

Oletko pohtinut sijaisperheeksi ryhtymistä?

Lue alta äidin tarina, miten hän ja hänen lapsensa saivat apua sijaisperheen avulla. Myös sinä voit auttaa.

”Minulla oli kaksi kaunista ja ihanaa lasta. Akuutti kamppailu päihderiippuvuuden kanssa takana. Päivät täyttyivät lasten tarpeista, töistä ja ihan vaan elämästä. Elämästä, josta läheisverkoston tuki puuttui ja pienetkin asiat vaativat usein isoja ponnisteluja. Vältin katsomasta peiliin, joka edelleen sanoi minun olevan arvoton. Nuorempi lapsi erityisyydessään vaati kaiken huomioni. Jaksan vielä. Selviydyn tämänkin päivän. Omat haavani vaativat hoitoa. Niille ei kuitenkaan ollut aikaa tai tilaa. Laastarit päälle ja kohti huomista. Kokonaisuus natisi liitoksissaan. Kuinka kauan lapseni voi odottaa ennen kuin haavani siirtyvät hänen kannettavikseen ja että vanhemmuudestani tulee riittävän vahvaa hänen tarpeisiinsa?

Tein elämäni raskaimman päätöksen. Päätöksen, joka tuntui monella tavalla epäreilulta ja johon oli johtanut niin moni asia. Kunpa olisin silloin tiennyt, että kaikki järjestyy. Että saan kahdet lisähartiat jakamaan vastuuta. Hartiat, jotka eivät vie äitiyttäni vaan lämmöllä ja kärsivällisesti tukevat lastani. Että lapseni saa sydänkodin lisäksi arkikodin, joiden turvin voi nyt loistaa.”

“Tällä hetkellä oloni on kiitollinen, siunattu ja onnellinen 💛”.

Mikäli harkitset sijaisperheeksi ryhtymistä, ammattilaisemme kertovat asiasta mielellään lisää ja ovat tukenasi joka hetkellä.

Lue lisää ja ota yhteyttä meihin

#lastensuojelu #sijaisperhe #kokemuskumppanit

Lue myös nämä

Kokemuskumppanit lastensuojelussa

Oletko joskus ollut vaikeassa tai haastavassa elämäntilanteessa? Mistä silloin sait apua? Kenelle soitit? Kenen sanoista sait lohtua ja uskoa tulevaan? Kenen vinkeistä ja ideoista oli hyötyä? Usein samankaltaisia kokeneen apu ja tuki on korvaamatonta, kun kohtaamme haasteita elämässämme. Se ei korvaa alan ammatillista osaamista, vaan täydentää ja vahvistaa sitä ja jatkuu siitä, mihin virka-aika päättyy.

Kun lapsi saa lapsen

Näitä tunteita on mahdoton kirjoittaa sanoiksi, kuitenkin on jo korkea aika. Olin 15-vuotias, kun aloin odottamaan esikoistani. Kun lapsena alkaa odottamaan pientä ihmettä, on ajatusmaailma kovin sekaisin. Miten minä, joka olen itsekin lapsi, voisin pitää huolta pienestä ihmisestä, kun itsekään en tiennyt, miten pidän huolta itsestäni. Ne ajatukset tuntuivat murtavan minut. Kun täytin 16 ja

Sijaisvanhemmuus antaa lapselle tulevaisuuden

Jokaisella lapsella tulisi olla oma koti ja ainakin yksi vanhempi, joka huolehtii hänestä. Valitettavasti omat vanhemmat eivät aina voi tarjota turvallista kotia. Onneksi muut ihmiset voivat auttaa ja ryhtyä sijaisvanhemmiksi. Lue lisää artikkelistamme, jossa on kerrottu yhden perheen tarina. Tule mukaan, uusi valmennusryhmä aloittaa tammikuussa. Voit myös lukea lisää sijaisvanhemmuudesta linkistä.