Katso tallenne: traumatietoinen kohtaaminen sijaishuollossa

Sijaishuollon kuvituskuva, aikuinen ja lapsi juttelemassa

Traumatietoinen kohtaaminen sijaishuollossa -verkkoluennoilla tutustutaan traumatietoiseen työotteeseen. Mitä trauma aiheuttaa lapselle ja nuorelle, miten tukea traumataustaista lasta? Mitä trauman kokeneet lapset ja nuoret tarvitset sijaishuollossa? Entä miten työntekijät pitävät itsestään huolta ja estävät sijaistraumatisoitumisen? Miten työyhteisön turvallista ilmapiiriä vahvistetaan?

Paneelikeskustelussa syvennetään luentojen teemoja käytännön työhön ja kokemuksiin.

Ohjelma:

Traumatietoinen kohtaaminen lastensuojelun sijaishuollossa

Mia Tapiola, LT lastenpsykiatri, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti

 

Turvallisuus ja traumasta toipuminen sijaishuollossa

Tiia Hipp, Erikoissosiaalityöntekijä, traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti

 

Paneelikeskustelu: Traumatietoinen kohtaaminen sijaishuollossa

Paneelikeskustelussa palvelupäällikkö Jukka Sirtamo (Perhekuntoutuskeskus Lauste), ohjaaja Niko Manninen (Perhekuntoutuskeskus Lauste), johtaja Sari Eskola (Mäntymäen perhetukikeskus), ohjaaja Julia Mäki (Mäntymäen perhetukikeskus) ja kokemusasiantuntija Jonna (Veturointi-toiminta, Auta Lasta ry) keskustelevat Mia Tapiolan ja Tiia Hippin kanssa päivän teemoista ja syventävät luentojen aiheita käytännön työhön sekä kokemuksiin.

 

Traumatietoinen kohtaaminen sijaishuollot -verkkoluennot ovat osa Perhekuntoutuskeskus Lausteen ja Turun kaupungin järjestämää moniammatillisen työn koulutuskokonaisuutta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Koulutuksen tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden kanssa työskentelevien osaamista ja jaettua ymmärrystä yhteisen työn merkityksestä ja systeemisen työn mahdollisuuksista.