Perhehoito

Perhehoitopalvelumme antaa sijoitettavalle lapselle mahdollisuuden kasvaa perheessä aidon välittämisen ja huolenpidon ympäröimänä.

Sijaisperheemme antavat lapselle turvallisen kasvuympäristön perheessä, tasa-arvoisena perheenjäsenenä. Me Perhekuntoutuskeskus Lausteella annamme sijaisperheille täyden tuen ja avun lastensuojelun, kasvatuksen, mielenterveyden, terapian ja perhekuntoutuksen asiantuntijoidemme voimin, jotta sijoitus onnistuu, ja lapsi saa hoivaa, vakautta ja turvaa toipuakseen. Huomioimme sijaisperheiden valmennuksessa ja ohjauksessa koko sijaisperheen – niin sijoitetun lapsen, sijaisvanhempien kuin perheen biologisten lasten – tarpeet.

Perhehoitopalvelumme tarjoaa sijaisperheitä sekä lyhytaikaiseen että pitkäaikaiseen sijoitukseen lapsen tarpeiden mukaan. Sijoitettu lapsi voi saada palvelumme välityksellä:

  • tukiperheen
  • pitkäaikaisen sijaisperheen
  • ammatillisen sijaisperheen tai
  • kriisiperheen kiireelliseen, lyhytaikaiseen sijoitukseen

Haemme sijaisperheitä

Tarvitsemme avuksemme sitoutuneita sijaisperheitä. Mitä perhehoitajuus vaatii, ja minkälaista apua me Lausteella tarjoamme perhehoitajille lapsen sijoituksen onnistumiseksi? Tutustu sijaisperheenä toimimiseen ja jätä yhteydenottopyyntö.