Mitä me teemme

Toimintamme

Perhekuntoutuskeskus Lauste on yksityinen, voittoa tavoittelematon lastensuojelupalveluiden asiantuntija. Meillä työskentelee 190 lastensuojelun, erityisopetuksen ja perhekuntoutuksen ammattilaista, jotka päivittävät jatkuvasti osaamistaan ja hyödyntävät alan uusia innovaatioita. Toimintamme ohjenuorana on lapsen hyvinvointi.

Erityisosaamiseemme kuuluvat sekä erilaiset yksilölliset sijaishuollon palvelut ja erityinen huolenpito, perhekuntoutus ja avopalvelut. Turussa ja Uudessakaupungissa sijaitsevissa tiloissamme on noin 70 asiakaspaikkaa lapsille ja nuorille sekä 16 asiakaspaikkaa perheille.

Annamme laadukasta peruskouluopetusta, autamme itsenäistyviä nuoria heidän oman polkunsa ensi askeleilla, ja tarjoamme monipuolista apua intensiivistä tukea tarvitseville perheille. Kattavat terapia- ja lääkäripalvelut ovat Lausteella aina lähellä.

Kehitämme koko ajan palvelujamme, työtapojamme ja osaamistamme yhteistyössä asiakkaiden, kouluttajien ja muiden palveluntuottajien kanssa. Olemme hyödyntäneet palveluiden laadun kehittämisessä sosiaali- ja terveyspalveluiden SHQS-laatuohjelmaa.

Osaamisemme lastensuojelun asiantuntijana on myös muiden käytettävissä sopimuksen mukaan. Kunta-asiakkaalle olemme kokenut, neuvotteleva ja luotettava yhteistyökumppani.

Ennen kaikkea me olemme lapsen edun vankkumaton puolustaja.

Arvomme

Lapsen etu on olla osa turvallista ja pysyvää yhteisöä. Lausteella tuota etua puolustetaan jokaisen lapsen kohdalla. Olemme lastensuojelun edelläkävijä – jatkuvasti kehittyvillä palveluillamme saamme aikaan enemmän lasten ja perheiden kuntoutuksessa.

Tärkein tehtävämme on olla perheiden tukena lasten kasvattamisessa. Siinä meitä auttavat lähes sadan vuoden kokemus, asiantunteva henkilökunta ja uusimmat palveluinnovaatiot.

Toimitilamme Turussa ja Uudessakaupungissa tarjoavat lapsille ja perheille rauhallisen ympäristön arjen ongelmatilanteiden kohtaamiseen. Lausteella tehdään yhdessä töitä paremman tulevaisuuden eteen. Siihen tarvitaan paitsi tietoa ja taitoa, myös tahtoa auttaa.

Meillä lapsen tulevaisuus on varmoissa käsissä.