Sijoitus perheeseen on usein paras vaihtoehto, jos lapsi ei voi asua kotona. Perhekuntoutuskeskus Lauste on alkanut tarjota lastensuojelun perhehoitoa uutena palveluna tänä vuonna. Perhehoitopalvelu antaa lapselle turvallisen kasvuympäristön sijaisperheessä, tasa-arvoisena perheenjäsenenä.

Perhehoitopalvelumme tarjoaa sijaisperheitä Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueelta sekä lyhytaikaiseen että pitkäaikaiseen sijoitukseen lapsen tarpeiden mukaan. Etsimme alueilta mukaan myös uusia sijaisperheitä, joilla on mahdollisuus tarjota lapselle turvallinen koti ja kasvuympäristö niin kauan, kuin lapsi sitä tarvitsee.

Lyhytaikaiset sijoitukset kestävät tyypillisesti kuukaudesta muutamaan kuukauteen. Pitkäaikaisessa perhehoidossa sijoitus kestää yleensä useita vuosia. Tavoitteena on silti, että lapsi voisi muuttaa takaisin omaan kotiinsa, jos olosuhteet siellä korjaantuvat. Siksi yhteistyö syntymävanhempien kanssa on tärkeää.

Tarjoamme monipuolista tukea sijaisperheille

Sijaisperheiksi tarvitaan monenlaisia perheitä. Tärkeintä on aito halu auttaa.
– Jos perhehoitajaksi ryhtyminen on käynyt mielessä, meihin kannattaa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Se ei vielä sido mihinkään, perhehoidon palveluvastaava Jukka Sirtamo kannustaa.

Jukka Sirtamo vakuuttaa, että Perhekuntoutuskeskus Lausteen yhteistyökumppanina perhehoitajan ei tarvitse tietää kaikkia lastensuojelun prosessien kiemuroita.
– Lauste tarjoaa perhehoitajille monipuolisen ja moniammatillisen tuen, jotta he voivat keskittyä kaikkein tärkeimpään tehtäväänsä, lapseen. Tukipalvelut räätälöidään jokaiselle perheelle erikseen, juuri heidän tarpeidensa mukaan.

Videolla perhehoitovastaavamme Jukka Sirtamo kertoo näkemyksistään, mihin suuntaan perhehoitoa pitäisi Suomessa kehittää, ja mikä perhehoidon aseman tulisi olla tulevaisuudessa osana palvelukokonaisuutta.

Mihin suuntaan perhehoitopalvelua tulisi kehittää Suomessa?

Ryhdy sijaisperheeksi

Tarvitsemme avuksemme sitoutuneita sijaisperheitä. Mitä perhehoitajuus vaatii, ja minkälaista apua me Lausteella tarjoamme perhehoitajille lapsen sijoituksen onnistumiseksi? Tutustu sijaisperheenä toimimiseen