Perhekuntoutuskeskus Lauste laajentaa palveluvalikoimaansa – uusi, innovatiivinen palvelu tarjoaa ohjausta ja valmennusta sijaishuollossa olevien, itsenäistyvien nuorten erilaisiin tarpeisiin.

Palvelukeskus Telakka tarjoaa yksilöllistä opiskelun tukea ja työ- ja elämäntaitovalmennusta 16–25-vuotiaille sijais- tai jälkihuollossa oleville nuorille Varsinais-Suomessa.

Palvelukeskus Telakan palvelu rakentuu nuoren yksilöllisten tarpeiden ympärille. Palvelun tavoitteena on tukea nuorta peruskoulun suorittamisessa, oman opintopolun löytämisessä, työelämään sijoittumisessa sekä yleensä itsenäiseen elämään siirtymisessä.

Työkokeilusta nuori saa oikeaa työkokemusta

Yksilöllisen valmennuksen lisäksi Palvelukeskus Telakka tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia joko Telakan omassa Café Pakka -kahvilassa tai kiinteistönhuollossa. Jos nuorta kiinnostaa jokin toinen toimiala, hän saa ohjausta ja tukea työkokeilupaikan löytämiseen johonkin paikalliseen yritykseen.

Koulutuskokeilu opintopolun löytämiseen

Nuori saa tarvitessaan mahdollisuuden kokeilla haluamaansa alan koulutusta Rasekossa tai Taos:issa. Palvelukeskus Telakan ohjaajat tukevat nuorta koulutuskokeilussa, jotta hän pääsee suorittamaan koko tutkinnon tai sen osan.

Palvelukeskus Telakalla nuori osallistuu myös ryhmätoimintaan, jossa hän saa elämäntaitovalmennusta ja vertaistukea. Lisäksi nuorella on mahdollisuus kouluttautua kokemusasiantuntijaksi ja toimia siinä roolissa Palvelukeskus Telakan toiminnoissa.

Nuoria ohjaa ja tukee kaksi ohjaajaa sekä kaksi työvalmentajaa.

Tutustu lisää Palvelukeskus Telakkaan ja ota yhteyttä ohjaajiin