• Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa lastensuojelun läpikäyneistä vanhemmista koulutetaan kokemuskumppaneita nyt lastensuojelussa oleville vanhemmille.

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessamme on aloittanut kehittämiskokemusasiantuntija Sari Lähde. Tutustu Sariin ja hänen ajatuksiinsa hankkeen alkutaipaleella.

Mieli, jonka uusi kokemus on kerran laajentanut, ei koskaan palaa vanhoihin mittoihinsa.
Oliver Wendell Holmes

Olen Sari Lähde.
Se mistä löydän oman polkuni kulkea, löytyy valtavan ajatusten- ja ideamyrskyn, tasavertaisuuden ja suuren välittämisen keskeltä.

Olen aloittanut työurani kesäkuun 1. päivänä kehittäjäkokemusasiantuntijana Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa täällä Perhekuntoutuskeskus Lausteella.
Ammatiltani olen lähihoitaja. Alan töitä olen tehnyt vuodesta 2008. Asiakkaat ovat painottuneet vanhuspalveluihin. Eritoten olen työskennellyt muistisairaiden ja mielenterveyskuntoutujien parissa.

Se mistä tulen ja minne olen menossa

Olen myös äiti kahdelle hyvin itsetietoiselle tytölle ja elämää jatkuvasti tutkivalle suurisydämiselle esikoispojalleni.

Historiani lastensuojelun asiakkuudesta kantavat omasta lapsuudesta aina tähän päivään. Olen kokenut osallisuuden tunteen lastensuojelun asiakastyössä vanhempana, ymmärryksen, välittämisen tunteen sekä saanut kuntoutua ja eheytyä. Olen kokenut myös pohjalle putoamisen, epätasa-arvoisuutta, turvattomuutta, sekä kokenut myös miten identiteettini vanhempana viedään minulta pois.

Asiantuntijakokemuksen kautta

Haluan kehittää ja uudistaa lastensuojelutyötä, jotta kaikki lastensuojelunasiakkaina tässä hetkessä olevat vanhemmat saisivat itse päättää mitä ja miten he kokevat lastensuojelunasiakkuuden. Vanhemmilla olisi sanan- ja ilmaisunvapaus siitä mitä mieltä he asioista ovat ja tunne tulla kohdatuksi arvokkaana ihmisenä, isänä, äitinä ja perheenä lastensuojelutyössä.

Haluan, että lastensuojelutyö on apua kaikille, eikä asia, joka herättää pelon oman vanhemmuuden menettämisestä.

kehittäjäkokemusasiantuntija
Sari Lähde, Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeen kehittäjäkokemusasiantuntija