• Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa lastensuojelun läpikäyneistä vanhemmista koulutetaan kokemuskumppaneita nyt lastensuojelussa oleville vanhemmille.

Hankkeen aloittaminen on melkoista myllerrystä. Hankesuunnitelma, joka on määrittänyt ratkaistavan haasteen, tulee muuttaa tavoitteita saavuttaviksi toimenpiteiksi ja toimenpiteille pitää määrittää onnistumisen mittarit. Melkoista, mutta omituisen innostavaa. Hankkeen etuna on kehittämisrauha, jota ei välttämättä ole muuten arjen työssä. Samalla hankkeessa on kuitenkin myös kehittämisvelvoite; totuttu ja turvallinen ajattelu- tai toimintatapa tulee rikkoa ja rakentaa uudelleen tai rakentaa se ensimmäistä kertaa. Mullistuksen tehdäkseen tulee luoda uutta ja tehdä siitä uusi normaali.

Asiakkaasta kumppaniksi -hankkeessa olemme ensimmäisinä yhteisinä työviikkoina hanketyöntekijä Minttu Kallion kanssa jäsentäneet todellisuuttamme ja sen pohjalta rakentaneet aihiot ensinnäkin lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneiden vanhempien koulutukselle, jonka tavoitteena on saada kokemusasiantuntijoita muun muassa lastensuojelun nykyisten vanhempien tueksi ja puolestapuhujaksi.

Jos innostuit koulutuksesta, tee testi tästä koulutuslinkistä!

Tervetuloa koulutuksen kehittämisiltapäivään!

Toiseksi tätä koulutuksen aihiota kehittämään olemme kutsuneet hankkeen yhteistyökaupunkien Turun, Kaarinan, Naantalin ja Salon lastensuojelutyöntekijöitä ja lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneitä vanhempia sekä lastensuojelupalveluissa tällä hetkellä olevia vanhempia yhteiseen kehittämisiltapäivään 11.6.2020 klo 12:00–15:30.

Jos haluat tulla kehittämään koulutusmallia kanssamme, ilmoittaudu tästä kehittämiskutsulinkistä! Kaikki on ihanan keskeneräistä. Ymmärrys on vasta muodostumassa ja sen hyväksyminen tuntuu kihelmöintinä sormenpäissä saakka.

Kaiken edellä mainitun ohella olemme rekrytoineet hankkeeseen kehittäjäkokemusasiantuntijaa työsuhteeseen ja olemme luoneet onnellisen ongelman; halusimme rekrytointihaastatteluun haastattelijakumppaniksemme kokemusasiantuntijan, mutta kaikki lastensuojelun lapsensa kanssa läpikäyneet vanhemmat, joita pyysimme rekrytointihaastattelijoiksi päättivät hakea itse työpaikkaa ja ovat siis työpaikkahaastattelussa mukana, mutta pöydän toisella puolella. Oivallus tämäkin!

Tatu Moisio
hankepäällikkö
Asiakkaasta kumppaniksi -hanke
puh. 040 769 7572

Asiakkaasta kumppaniksi

Asiakkaasta kumppaniksi-hanke on kolmivuotinen (2020-2022) STEA-rahoitteinen kehittämishanke, joka toteutetaan laajassa yhteistyössä yllä olevien kumppanien kanssa. Hanketta koordinoi perhekuntoutuskeskus Lauste ry.